in

USB POREČ – Završio ljetni kamp “Art Lab”

Nastupom na Street Art Festivalu završio je ljetni kamp pod nazivom “Art Lab”

„Art Lab“ novi je projekt porečke udruge mladih Urbana subkulturna baza – USB, a nastao je konstantnim promišljanjima o novim sadržajima i aktivnostima kako bi mladi što kvalitetnije provodili svoje slobodno vrijeme.

Tema kojom su se bavile polaznice kampa je nepromišljeni konzumerizam i samoodrživost. Kamp je objedinio radionice suvremenog plesa, dramskog pokreta, osmišljavanje i izradu kostima od recikliranih materijala te završni „street perfomance“ kao rezultat pohađanja kampa kojeg su jučer građani imali priliku vidjeti na Trgu slobode u sklopu 20. Street art festivala u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč kojemu se cijeli tim USB-a  zahvaljuje na povjerenju i pruženoj prilici.

Osim predstave „Gratis“, na festivalu je USB sudjelovao sa još dva umjetnička nastupa i to uličnim perfomansom s vatrom „Free(style)“ Lejle Hasanagić te plesnom predstavom „Now“ Leonarde Lovreković.

Lejla i Leonarda također su i autorice jučerašnje predstave te voditeljice kreativnih radionica kampa,  a ideju cijelog projekta potpisuje Ivana Domazet, predsjednica USB-a.

 Kroz umjetničke kanale polaznice kampa prikazale su problematiku zagađenja, neosvještenosti i odnosa prema okolišu. Naglasak je na građenju stava mladih oko samoodrživosti života na Zemlji.

Nova znanja, nove vještine i novi kanali za izražavanje pobuđuju svijest o očuvanju naše planete Zemlje.

-Udruga mladih zahvaljuje se svim polaznicama koje su bile dio ovog važnog projekta kao i njihovim roditeljima na povjerenju kojeg su ukazali upisom u kamp te prepoznali udrugu mladih USB kao sigurno i zdravo okruženje za rast i razvoj njihove djece, poručila je Ivana Domazet.

POREČ: Završio STREET ART u znaku mladih i kreativnih domaćih snaga

ZBOG KAOSA NA GRANICI – Njemački medij kritizirao Austriju: Na zimu bi Kurzu mogla na naplatu doći sadašnja kratkovidna politika