in

POREČ: Završio STREET ART u znaku mladih i kreativnih domaćih snaga

Arhiv - Pučko otvoreno učilište Poreč

Porečki USB na Trgu slobode sinoć, 23. kolovoza, zaključio je umjetničkom revijom i plesnom predstavom Gratis ovogodišnje, 20. izdanje Street Arta Poreč, festivala ulične umjetnosti koji je ove godine istaknuo kvalitetu i trud domaćih kreativaca. Pod autorstvom USB-ova tima Lejle Hasanagić, Leonarde Lovreković i Ivane Domazet ova je predstava rezultat projekta s temom osvještavanja i građenja stava o samoodrživosti života na Zemlji.

Ovaj raznolik i inače međunarodni festival ovoga je ljeta posvećen lokalnim izvođačicama i umjetnicama kojima su ples i pokret sredstvo izražavanja. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč od 20. do 23. kolovoza svatko tko je šetao navečer gradom mogao je na nekoliko lokacija uživati u rasplesanoj atmosferi.

Porečka udruga mladih USB (Urbana Subkulturna Baza Poreč) za ovogodišnje, posebno izdanje Street arta pripremila je tri nastupa. U četvrtak, 20. kolovoza plesačica USB-a i umjetnica Lejla Hasanagić izvela je plesni performans s vatrom FREE(style) na šetalištu Lungomare uz zalazak sunca, a potom i na glavnom Trgu slobode. Sljedeći dan, u petak, 21. kolovoza USB na trg je donio plesnu predstavu Now, nastavak prošlogodišnje Water Works: Melting Water. Pod autorstvom plesačice Leonarde Lovreković USB predstava se uz simboliku vode bavila tematikom otkrivanja sebe u odrazu drugih te prepuštanju tijeku života. 

Subota, 22. kolovoza u foajeu kazališta i na novoj rivi odigrana je plesna predstava 6 lakih. Plesačice Hana Čekić, Judita Tripar, Genoveva Matasović, Sara Nerlović, Hana Kocijančić i Erika Jokić koreografijom su tematizirale vrijeme – njegovu povezanost s prostorom i kružnu beskonačnost. Koreografija je autorsko djelo Genoveve Matasović te je u nju ukomponiran i rad Judite Tripar i Hane Čehić na temu prolaznosti vremena prikazane kroz spiralu u tijelu i prostornu spiralu.

-Bravo za sve uključene, od plesača i obitelji, do organizacije. Lijepo je imati sadržaje u gradu u godini kada su skoro sva dodgađanja po Istri i Hrvatskoj odgođena ili otkazana. Pučko otvoreno učilište Poreč ove je godine uspješno održalo 60. Annale, 59. Koncerte u Eufrazijani, 25. Jazz u Lapidariju i 20. Street art festival, komentirao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Foto Andi Bančić/POU Poreč

Kaštelirska VRBANOVICA U DUHU KORONE: Vijenac u čast 76. obljetnice pogibije borca Viktora Labinca

USB POREČ – Završio ljetni kamp “Art Lab”