in

Valamar poklonio ljetovanje u Poreču štićenicima domova za nezbrinutu djecu

Foto Valamar PR

Deseta sezona Valamarovog humanitarnog programa „Tisuću dana na Jadranskom moru“ ugostila je štićenike domova za nezbrinutu djecu čiji je osnivač Republika Hrvatska, učenike 3. i 4. razreda iz domova diljem Hrvatske. Inicijativa  “Tisuću dana na Jadranu“ već desetu godinu za redom usmjerena je djeci bez roditeljske skrbi, djeci iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djeci s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama, a ovogodišnja inicijativa organizirana je u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

„Djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi posebno su ranjiva skupina, a briga za njihovu dobrobit društvena je odgovornost i treba biti u središtu međuresorne suradnje. Odluka o izboru zanimanja i pronalaska vlastitog mjesta u svijetu rada velika je odluka, a posebice kada se radi o djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi, kojima je pomoć i podrška zajednice neizmjerno važna, kao i spoznaja da u toj odluci nisu i ne moraju biti sami. U ime Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike zahvaljujem Valamar Rivieri na ovoj iznimnoj donaciji“,  istaknula je Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Za vrijeme boravka u Poreču štićenicima je također predstavljen Valamar kao vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj koja zapošljava gotovo 8,000 djelatnika. Zaposlenici su mladima predstavili razne profesije i programe razvoja karijere u Valamaru, Valamar hotele, ljetovališta i kampove u osam destinacija te mogućnosti razvoja karijera u turizmu općenito. Predstavljena im je Kuća Valamar za sezonske radnike koji borave u destinaciji te brojni programi stipendiranja mladih. Također, doznali su i kako Valamar kroz svoje djelovanje podupire lokalne zajednice i ulaže u očuvanje okoliša i razvoj održivog turizma u Hrvatskoj.  

U posljednjih deset godina projekt Tisuću dana na Jadranu ugostio je više od četiri tisuće djece i mladih na što smo iznimno ponosni. Ove godine smo program usmjerili učenicima viših razreda srednjih škola koji su štićenici dječjih domova i koji trebaju punu podršku zajednice u svom odrastanju. Nadam se prvenstveno da su se dobro zabavili, a zatim i da su upoznali  turizam kao djelatnost koja nudi brojne mogućnosti rada i razvoja karijere. Zahvaljujemo i Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na odličnoj suradnji“, izjavila je Ivana Budin Arhanić, članica Uprave Valamara, priopćeno je iz Odnosa s javnošću Valamar Riviera d.d.

Foto Grad Poreč

POREČ: Novom Odluka o socijalnoj skrbi veća pomoć obiteljima s više djece. Novost financiranje prekvalifikacije u deficitarna zanimanja

Nenad Velenik i Loris Peršurić - Foto Tanja Kocijančić

Nikad bogatija jesen u Poreču – Parni valjak, Neno Belan, Daleka Obala, Tunalicious, Sportfest, Crofish i još puno manifestacija