in

VIŽINADA: Eko-dizajnerska radionica za mlade u Sondi. Prijave otvorene

Novi Kreativni centar u Vižinadi - Foto Studio Sonda

Mladi koji žele istražiti svijet dizajna i pritom saznati kako doprinijeti očuvanju našeg planeta sada se mogu prijaviti na uzbudljivu radionicu Dizajnerske početnice koja će se održati u subotu 2.12. od 10 sati u Vižinadi.

Tko su dizajneri i što su odlike dobrog dizajna? Što je to ekološki održivi dizajn? Možemo li i kako osmišljavanjem proizvoda, alata ili usluga eliminirati njihov negativan utjecaj na okoliš? Na ova i još mnoga druga pitanja polaznici radionice odgovore će tražiti na zabavan i kreativan način – definiranjem izazova, razumijevanjem svojih i tuđih potreba, razgovorom o potencijalnim rješenjima i idejama te izradom skice mogućeg prototipa. 

Radionice će voditi Sean Poropat, kreativni direktor, vlasnik i jedan od osnivača Studia Sonda, nezavisnog kreativnog studia za dizajn i komunikacije, a uz njegovu pomoć sudionici će otkrivati što čini dobar dizajn. Odluke o dizajnu svakodnevno se donose diljem svijeta, stoga je više nego ikada potrebno osvijestiti njegovu važnost i odgovornost da prati ekološka načela te bude u skladu s održivim razvojem pojedinca i njegova okruženja. Kroz ovu Dizajnersku početnicu zato na primjerima dobre prakse sudionici uče o njegovoj važnosti.

U okviru radionice očekuje ih upoznavanje s dizajnom i ključnim pojmovima, razgovor o važnosti društvene odgovornosti u dizajnu, inspiriranje iz primjera dobre prakse i ekološki održivih rješenja te rad na vlastitom dizajnerskom izazovu – osmišljavanje prototipa ekološki prihvatljivog komada namještaja. Pritom će imati priliku istražiti EMPA set stolova i stolaca – praktičnog i ekološki osviještenog. Zajedno će promišljati kako i sami mogu stvoriti nešto slično – proizvod koji nije samo funkcionalan, već i ekološki odgovoran.
Osim što će steći uvid u svijet dizajna, sudionici će imati priliku doprinijeti stvaranju budućnosti gdje dizajn ide ruku pod ruku s održivim razvojem, a njihova kreativnost može oblikovati bolji svijet.

Radionica se održava u Sondi (Vižinada), 2.12.2023. s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je sat i pol (10:00 – 11:30).  Radionica je besplatna i održava se u grupi od 10 polaznika, a namijenjena je mladima u dobi 14 – 18 godina, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo. Svi materijali za rad su osigurani. 

Sve informacije o prijavi dostupne su ovdje. Rok za prijave je srijeda 29.11.2023. do 15 sati.

Program se provodi u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom, uz potporu Istarske županije– Regione Istriana.

O predavaču:
Sean Poropat
Kreativni direktor, vlasnik i jedan od osnivača Studija Sonda, nezavisnog kreativnog studia za dizajn i komunikacije, osnovanog 2004. godine. Pobornik ideje da dizajn i komunikacija moraju biti logični, iskreni i intuitivni, a najbolji okidač za kreativnost sadržajan je i ispunjen život. U inspirativnoj sredini malog mjesta Vižinada na poluotoku Istra, u Sonda kreativnom centru, s pogledom na zelene brežuljke, sa svojim timom stvara globalno prepoznate projekte s područja dizajna i komunikacija s ciljem dokazivanja  visoke učinkovitost kreativnosti, na način da ju čini dostupnom svima. 

Marinela Dropulić Ružić - Privatni album

POREČ: Marinela Dropulić Ružić firmama pomaže uvesti promjene, a mladima izabrati budućnost. Uz nju promijenite svoju karijeru

Foto Natura Histrica

Senzacija u Poreču! Pronađeno čak 78 živih malih periski