in

VIŽINADA: Glasajte za Steisi Ritoša i Natali Lubiana za ekstra nagradu na dječjem festivalu Voci nostre

Dječji pjevački festival  Voci nostre – Naši glasi ove je godine održan online. Bilo je to 49. izdanje popularne manifestacije koju organizira Talijanska unija, uz potporu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i Istarske županije.

Male talentirane pjevače, članove zajednica Talijana diljem Istre, moglo se pogledati online preko Facebooka na Božić, zatim na TV Novoj u subotu. Repriza će biti i danas, 27. prosinca, ponovno na TV Novi u 16 sati.

Pobijedila je, prema ocjeni peteročlanog žirija koji je birao između 12 pjesama, djevojčica iz Buja, Sindi Belac koja je otpjevala pjesmu „La crazzola“. Drugo mjesto osvojila je s pjesmom „La Zansara“ Mael Cadenaro iz Brtonigle, a treću nagradu s pjesmom „E Natale“ dobile su Gloria Drndić i Gloria Borsani iz Rovinja.

No, to nije sve. U tijeku na Facebooku do 6. siječnja je glasanje za „Premio Simpatia“. Tu imaju još jednu šansu za vrijednu nagradu, a dodijelit će je publika svojim glasovima.

Naime, na festivalu su sudjelovale i dvije djevojčice, članice Zajednice Talijana Vižinada,  Steisi Ritoša i Natali Lubiana, koje su pjevale „Il viaggio dell’amicizia“.

Pripremila ih je maestra Diana Bernobić Sirotić. Tekst pjesme napisala je upravo Diana zajedno sa suprugom Patrikom Sirotićem, a Diana potpisuje i glazbu.

Glasajte za njih klikom na https://fans.vote/v/AGZ15mCDG9o

opća bolnica pula mornarička covid odjel

U Puli u 14 sati prvo cijepljenje protiv korone u Istarskoj županiji

Nacionalni stožer: U zadnja 24 sata 618 novozaraženih i 58 preminulih