in

VIŽINADA: Lucija Geržinić napisala najbolji zastupnički govor po ocjeni Službe za građane Hrvatskoga sabora

Prvim mjestom u kategoriji zastupničkog govora nagrađena je osmašica Lucija Geržinić iz OŠ Jože Šurana Višnjan – Područne škole Vižinada. Emotivan, aktualan, svečan – to su atributi kojima je Povjerenstvo za vrednovanje jednoglasno ocijenilo Lucijin govor kao najbolji ovogodišnji zastupnički govor. Zrelo domoljubno razmišljanje jedne osmašice, s kritičkim elementima, ali poetski intoniranim, na trenutke sjetno, a na trenutke iskričavo, poput dječjeg krika koji traži odgovor. Ovo je govor s porukom, objavila je OŠ Jože Šurana za svoju učenicu, uz čestitke i njenom mentoru, profsoru povijesti Valteru Baldašu.

Naime, Služba za građane Hrvatskoga sabora organizirala je u tekućoj školskoj godini natječaj za učenike 8. razreda, kao i natječaj za učenike srednjih škola u pisanju eseja/raspravljačkog teksta i zastupničkog govora o zadanoj temi. U povodu obilježavanja 30. godišnjice proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske donošenjem Ustavne odluke Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, Služba za građane je 16. studenog 2020. na mrežnim stranicama Hrvatskog sabora objavila pozive učenicima 8. razreda osnovnih škola kao i učenicima srednjih škola za sudjelovanje na natječaju za najbolji esej/zastupnički govor za školsku godinu 2020./2021. o temi: „Trideset godina hrvatske neovisnosti” ili alternativno „Trideset godina od proglašenja samostalne i suverene Republike Hrvatske”.

Na natječaju je sudjelovala i Lucija sa svojim zastupničkim govorom, pod mentorstvom i uz podršku prof. Baldaša.

-Ovo je velika nagrada za njih, jer u ove četiri godine usadio joj je ljubav prema ovom predmetu, naučio je povezivati, razmišljati i istraživati. Čestitke za Lucu i njezinog učitelja i za OŠ Jože Šurana, PŠ Vižinada! Mala škola velikih misli! Bravo! Cijeli govor bit će objavljen neposredno prije dodjele nagrade, saznali smo od Lucijine mame Zorane.

Evo i linka na odluku o dodjeli nagrade: https://www.sabor.hr/sites/default/files/uploads/inline-files/Odluka_Povjerernstva_za_vrednovanje_za_najbolji_esej_osnovne_skole.pdf?fbclid=IwAR3MSdXDIVT4iuM-l5L1sCT0vT66qV_ugtOTcDUNI9o6dDgqvGHNlcMClEc

PAZIN: Dean Pamić Nefat poklanja blitvu i poziva ljude da mu se jave

Kandidacijska lista IDS-a Kaštelir-Labinci: Entuzijasti puni ideja i pozitivne energije