in

Vižinada: Školarci zasadili aromatični vrt zahvaljujući donaciji velikog hotelijera

Foto Područna škola Vižinada

U sklopu Erasums projekta Zeleni Jože nastao je aromatični školski vrt u Područnoj školi Vižinada. Sadnice aromatičnog bilja darovao im je Valamar kao osvojenu nagradu na natječaju “Valamar brine za marende fine”, objavila je škola.

U Valamarovom priopćenju navodi se da su učenici osmislili i snimili kreativni video u kojem su pokazali što znaju o zdravoj prehrani te je njihov video bio među najboljima koji su pristigli na natječaj.

“Pretočiti ideju uređenja neuglednog školskog dvorišta u aromatični vrt ponekad je moguće baš kao u stihovima „Kad se male (i velike) ruke slože, sve se može!“ U objedinjavanju ciljeva našeg projekta „Zeleni Jože“ i  ciljeva projekta „Valamar brine za marende fine“ uključili su se učenici i učitelji naše škole. Učiteljice Davorka Tumpić i Tina Pajdaš dale su svoj doprinos pri snimanju kreativnog videa za Valamarov natječaj, dok su učiteljice Loredana Koraca i Tamara Pariž osmislile Erasmus projekt “Zeleni Jože”. Aromatični vrt kao plod sinergije projekata ostaje nam za uživanje i njegu. Zahvaljujem Valamaru, učenicima i svim djelatnicima škole na ovom lijepom projektu. Nama je u planu uređenje školskog dvorišta u PŠ Vižinada, kako bi ozelenili popločanu površinu i stvorili dvorište ugodno za boravak učenika”, izjavio je ravnatelj Osnovne škole Jože Šurana Višnjan Predrag Brkić.

Valamarov društveno odgovorni projekt „Valamar brine za marende fine“ nastao je kao odgovor na izazove s kojima se osnovne škole i roditelji školaraca suočavaju pri organizaciji zdravih obroka za učenike, a podržao ga je i Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije. Od 20 škola s područja Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka, koliko ih se prijavilo na natječaj, dvije prvonagrađene labinske škole, OŠ Matije Vlačića i Centar „Liče Faraguna“, osvojile su zdrave kuhane Valfresco obroke od kvalitetnih domaćih namirnica kroz cijelu školsku godinu.

Još četiri osnovne škole Valamar je također vrijedno nagradio – organizacijom „Dana zdrave hrane“ u Osnovnoj školi Poreč, jednodnevnim izletom u Valamarovo ljetovalište Girandella u Rapcu za OŠ Nikola Tesla iz Rijeke, zatim izletom u jedan od 100 OPG-ova s kojima Valfresco Direkt surađuje za OŠ Ivo Lola Ribar u Labinu te donacijom aromatičnog vrta OŠ Jože Šurana u Višnjanu.

Foto Zdravi grad/Ilustracija

Poreč poziva na manifestaciju “Hoditi i zdravi biti”

biračko mjesto creska poreč glasanje parlamentarni izbori

IZBORI: DIP dobio prve prigovore. Evo što trebate učiniti ako nemate važeću osobnu ili niste na popisu birača