in

VRSAR: Gotova stazica za djecu koja je spojila vrtić i igralište

Foto Tanja Kocijančić

Dovršena je izgradnja pješačke staze koja vodi od vrsarskog dječjeg vrtića do obližnjeg igrališta, započeta u prvim danima veljače. Tom stazicom djeca iz vrtića dobila su siguran put do najbližeg mjesta za igru na otvorenom. Mališani su dosad morali do igrališta dijelom preko zelene površine, pa su nakon kišnih dana zbog blata morali odustati.

Za taj je projekt Općina Vrsar dobila 148.250 kuna bespovratnih sredstava od Lokalne akcijske grupe „Središnja Istra“. Cijeli projekt općine vrijedan je blizu 320 tisuća kuna. Radove je izvela tvrtka Terakop.

LAG je lani u rujnu općinama i gradovima uručio odluke o odabiru projekata temeljem natječaja pod nazivom “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” (mjera 2.1.1.). Osim Vrsara, sredstva za sufinanciranje svojih projekata dobili su na Poreštini još i Funtana, Poreč i Sv. Lovreč. Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj bile su jedinice lokalne samouprave, a njime je LAG „Središnja Istra“ osigurao sufinanciranje 12 projekata ukupne vrijednosti 4,043 milijuna kuna.

OSTANITE DOMA: Koronavirus potvrđen u Umagu, Poreču i Puli

Mjera prevencije: VALAMAR zatvara 4 hotela – radnici poslani na godišnji odmor