in

VRSAR: Kemijski pokusi, učenje i zabava u ZEC-u u Kontiji

Foto Općina Vrsar

Učenici prvog i drugog razreda OŠ Vrsar, te mališani predškolskog uzrasta Dječjeg Vrtića „Tići“ iz Vrsara i Funtane protekla su dva dana (12. i 13. travnja)  sudjelovali na znanstvenoj predstavi i radionicama u Znanstveno edukacijskom centru Kontija.

Foto Općina Vrsar
Foto Općina Vrsar

Nutty Scientists znanstvena predstava i radionice bile su spoj zabave, edukacije i kazališta. Predstava interaktivnog karaktera pružila je učenicima nezaboravan doživljaj. Kroz atraktivne eksperimente kemijskih reakcija te razne aktivnosti, djeca i učenici su na zabavan način zavirili u svijet znanosti, te saznali što je to kemijska reakcija, koji plin brzo izgara, te čime se sve može napuhati balon. Svoja su novostečena znanja pokazali u znanstvenom kvizu.

Foto Općina Vrsar
Foto Općina Vrsar

Nakon predstave uslijedila je interaktivna radionica tijekom koje su mali znanstvenici imali priliku izrađivati šašave ljigavce.

Osim u znanstvenim pokusima koji su se odvijali u prostorijama Znanstveno – edukacijskog centra, učenici su uživali u različitim aktivnostima u prirodi oko centra. Bilo je tu igre, istraživanja, penjanja, razgledavanja, osluškivanja, traženja i opuštenog druženja u prekrasnom krajoliku šume Kontija.   Ova edukativna, znanstvena  i zabavna terenska nastava upotpunjena je i pješačenjem šumom do Kloštra.

Radionice je omogućila udruga Društvo Naša Djeca Vrsar u suradnji s Općinom Vrsar.

Foto Općina Vrsar
Foto Općina Vrsar

radovi na cesti znam promet

Danas, 14. travnja, više od 150 sela u Istri bez vode zbog radova na cjevovodu Sv. Ivan

Ilustracija - Foto Chuttersnap za Unsplash strani radnik oonobar hotel restoran

GORUĆI PROBLEM: Sezonu u Istri spašavaju radnici iz Nepala, Bangladeša, Albanije, BiH, Ukrajine…