in

VRSAR: Osam milijuna kuna vrijedna obnova dječjeg vrtića gotova do Božića

Foto Tanja Kocijančić

Do Božića će biti gotova temeljita rekonstrukcija i energetska obnova Dječjeg vrtića i jaslica Tići u Vrsaru, koju općina financira s 8,2 milijuna kuna, doznajemo od načelnika Ivana Geromette.

-Unutrašnjost vrtića skoro je dovršena. U tijeku je uređenje okoliša, jer se u cijelosti obnavlja i dvorište gdje su montirane nove sprave za dječju igru. Novim rekvizitima opremit ćemo i vrtićku sportsku dvoranu, ističe načelnik, dodavši kako su radovi izvedeni u roku, unutar šest mjeseci od potpisa ugovora s izvođačem, tvrtkom Radnik iz Križevaca.

Radovi su počeli u srpnju, a od rujna svi su mališani, njih skoro 90, smješteni u vrtiću i jaslicama. Vrsarski vrtić ima ispostavu u Funtani, gdje je smješteno 52 polaznika u tri skupine, od koje je jedna jaslička. Vrsarski vrtić u kojem je pri kraju obnova ima ukupno pet grupa, a od toga su dvije jasličke. Zbog radova ne koriste jedino još dvorište, veli nam ravnateljica Tića Venis Gregurović.

Projekt rekonstrukcije i energetske obnove dječjeg vrtića i jaslica Tići, ukupne vrijednosti 8.242.111,16 kuna, sufinanciran je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. kroz natječaj Ministarstva poljoprivrede za tip operacije 7.4.1. u sklopu kojeg je Općini Vrsar odobren iznos bespovratnih sredstava u visini od 5.106.802,56 kuna.

Temeljni cilj ovog projekta jest rekonstrukcijom i opremanjem objekta povećati standard i razinu kvalitete ove odgojno – obrazovne ustanove kako bi se omogućila što kvalitetnija skrb o djeci predškolske dobi i njihov svekoliki razvoj.

Za ostvarenje tog cilja projektom je planirana rekonstrukcija dotrajalih dijelova vrtića koji je sagrađen 1983. godine, uz povećanje energetske učinkovitosti za 20%, potom opremanje kako bi se poboljšali materijalni uvjeti za skrb o djeci i pružio im se kvalitetan boravak, te krajobrazno uređenje i opremanje igrališta.

Tarski i novigradski stolnotenisači bez medalja na turniru u Vrsaru

Jaslice Aliče Pištan iz Varvara na samostalnoj izložbi u Umagu