in

VRSAR: Robotičari iz OŠ Vladimira Nazora najbolji u Istri

Foto OŠ V. Nazora Vrsar

Kao i protekle tri godine vrsarska Osnovna škola Vladimira Nazora sudjeluje na natjecanjima Croatian Makers Lige u području robotike. Četvrtu godinu za redom učenici ove škole ostvaruju sjajne rezultate i plasiraju se na visoka mjesta pod vodstvom njihove mentorice, učiteljice Kristine Lijović.

I ove su godine rezultati sjajni – Na 2. kolu natjecanja koje se provodi pojedinačno 1. mjesto u Istri osvojio je Mihael Maras, učenik 8. razreda, a odmah za njim 2. mjesto osvojila je učenica 6. razreda Pia Kovačić.

Sudjelovali su i na 3. kolu natjecanja koje se održalo 20. veljače u Osnovnoj školi Veli Vrh u Puli.

Među 7 ekipa osnovnih škola mlađe dobne skupine učenici 5. razreda Rea Trifunović, Filip Gugenski i Mateo Maras osvojili su 1. mjesto u Istri.

Učenici starije dobne skupine Pia Kovačić, Tonči Velenik, Andy Žiković i Mihael Maras među 9 ekipa iz Istre u svojoj su kategoriji osvojili sjajno 2. mjesto.

Svake godine učenici vrsarske škole sudjeluju u 4 kola natjecanja, što zahtijeva mnogo sati programiranja robota. U nekim natjecanjima učenici sudjeluju pojedinačno, što znači da svog robota programiraju sami, a u nekima pak ekipno što zahtjeva programiranje u timu.

Izvor: OŠ Vladimira Nazora Vrsar

Rođendanski turnir Streličarskog kluba Poreč

MARČANA: Šampioni smotre vina i ulja Dolija 08, David Diković i Doriano Šegota