in

Rođendanski turnir Streličarskog kluba Poreč

Povodom obilježavanja 3. obljetnice osnivanja Streličarski klub Poreč u subotu je održao streličarski susret u dvorani Intersport centar u Zelenoj laguni. 

Uz domaćine, sudjelovali su SK Rijeka i SK Maura Kal iz Krka kao i dio polaznika porečke streličarske radionice Društva Naša djeca.

Susret su otvorili DND streličari demonstracijom usvojenog znanja u osnovama sigurnog ponašanja i rukovanja lukom i strijelama. Započeli su gađanje mete na 5 metara udaljenosti da bi na kraju stigli sve do 11 metara. 

Nastavilo se prijateljskim turnirom 2 x 18 m po WA (World Archery) pravilima. Tako je 40-tak takmičara, uglavnom u disciplini zakrivljenog luka (olimpijski luk), provjerila svoju formu neposredno prije dvoranskog prvenstva države.  Po završetku pročitani su ostvareni rezultati po stilovima i kategorijama te je Fredi Stojnić u ime porečkog kluba kao domaćina predao  riječkom treneru Josipu Šariću –Braci, poklon povodom  60. obljetnice Streličarskog kluba Rijeka.

Poklon je replika ribe porečkog mozaika, rad članova udruge Društvo za skrb i promociju održivog korištenja kulturne baštine Poreča.

Druženje se nastavilo uz zakusku koji su pripremili roditelji, gdje su se svi složili da dogodine ovaj susret treba ponoviti, sa željom da sudjeluje još više klubova i natjecatelja. Sve je to ostvarivo ako se bude nabavilo dovoljan broj meta, napomenuli su iz kluba.

SK Poreč se za organizaciju ovog turnira zahvaljuje Plavoj laguni, Sportskoj zajednici Grada Poreča, udruzi Mosaic city – Poreč i ekipi za tehničku podršku i obradu podataka, tj. Alenu Farišu & Mariju Mladinovu.

Krizni stožer Istarske županije za koronavirus: Na snagu stupile protuepidemijske mjere – dio pulske bolnice osiguran za zaražene

VRSAR: Robotičari iz OŠ Vladimira Nazora najbolji u Istri