in

VRSAR: Vrtić Tići proslavio svoj dan uz sport, izložbu i druženje

Foto Dječji vrtić Tići Vrsar

Dječji vrtić Tići iz Vrsara obilježio je ovog tjedna Svjetski dan sporta, ujedno i Dan vrtića. U sportskoj dvorani postavljena je izložba didaktike koju su izradile kreativne odgojiteljice. Radi se o didaktičkim sredstvima i igrama s kojima su se djeca svakodnevno služila u ovoj pedagoškoj godini, te na taj, najzabavniji način usvajala nova znanja, vještine i navike.

Izložbu su pogledali roditelji i drugi posjetitelji, koji su zatim mogli sudjelovati u različitim sportskim i natjecateljskim igrama organiziranim u dvorištu vrtića. Vodili su ih odgojiteljice i studenti na stručnoj praksi iz Ravensburga.

Također je tijekom tjedna po skupinama organizirano druženje s roditeljima koji su željeli dio svojih hobija i znanja podijeliti s njima. Tako su ugostili tatu žonglera i animatora, mamu i dvojicu tata koktel majstore, koji su spravljali voćne koktele, mamu koja ih je naučila zabavnu pjesmicu na njemačkom jeziku, mamu kineziologinju koja je provela pravi profi-dan s najmlađima iz jaslica, a i onim starijima u vrtiću, zatim mamu koja spravlja delicije od maslina i mamu s kojom su radili muffine.

U istom tjednu ugostili su i zbor Zajednice Talijana iz Vrsara La contrada koji ih je obradovao izvedbama zborskog pjevanja.

-Dirigentica nas je pohvalila kako smo najbolja publika, iznenađena pokazanim interesom i pažnjom djece, pa je dogovoreno da ćemo na obostrano veselje planirati nova druženja i ubuduće, saznali smo od ravnateljice vrtića Ingrid Mendiković.

Foto Vatrogasci Umag - Prometna nesreća kod Grožnjana

Teška prometna nesreća noćas u Istri – Sletio s ceste i udario u stablo

Foto POU Buje - Iacampo iz Venecije

U Momjanu nastupa Iacampo, talijanski kantautor i vizualni umjetnik