in

VRTIĆ U VIŽINADI GOTOV i spreman za tehnički pregled – Upisana sva djeca!

Foto Općina Vižinada

Novi vrtić u Vižinadi konačno je gotov! Još jedna dobra vijest – upisana su sva djeca s područje Općine, pa će ih tako ih biti ukupno 50 – 12 u jaslicama a 38 u vrtićkim skupinama, saznajemo od načelnika Marka Ferenca.

-Radovi su završili s danom 30. lipnja. Obavljen je pregled izvedenih radova te su utvrđeni nedostaci koji su ispravljeni do 15. srpnja. Slijedi primopredaja radova, te tehnički pregled koji će se održati 6. kolovoza, a nakon toga slijedi ishođenje uporabne dozvole. Plan je da novi vrtić započne s radom 1. rujna, ako sve bude u redu. Važno je da smo upisali svu djecu s našeg područja, istaknuo je načelnik.

Ukupna vrijednost radova na kraju je ispala nešto manja od ugovorene – 10.415.510 kuna s PDV-om. Ferenac dodaje da tom iznosu treba dodati ostale troškove (nadzor, konzultanti, projektanti i slično), a slijedi im još i nabava sitnog inventara.

Kapitalna je to investicija, započeta lani u kolovozu. Nova i moderna zgrada dočekat će spremna svoje mališane na početku pedagoške godine i znato će olakšati život mladim obiteljima kojih u Vižinadi ima sve više.

Podsjetimo da je radove izvela pazinska tvrtka Vladimir Gortan, u suradnji sa zagrebačkim Domprojektom. Stručni nadzor povjeren je porečkoj firmi Istra Inženjering, za cijenu od gotovo 249 tisuća kuna.

RUŠNJAK: Obilježena 77. obljetnica odlaska dragovoljaca, antifašista i rodoljuba u partizane

RUŠNJAK: Obilježena 77. obljetnica odlaska dragovoljaca, antifašista i rodoljuba u partizane

U Hrvatskoj 71 novi slučaj - Žarišta momačka večer, vjenčanje i sprovod

U Hrvatskoj 71 novi slučaj – Žarišta momačka večer, vjenčanje i sprovod