in

U Hrvatskoj 71 novi slučaj – Žarišta momačka večer, vjenčanje i sprovod

Ilustracija Pixabay

U Hrvatskoj je zabilježen 71 novi slučaj zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata pa je trenutno 754 aktivna slučaja zaraze, a umrla je jedna osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. 

“U protekla 24 sata zabilježen je 71 novi slučaj osoba pozitivnih na koronavirus pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 754. Ako pogledamo prošli tjedan, primjetan je silazni trend broja aktivnih slučajeva”, kazao je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

Jedna je osoba preminula, a radi se o muškarcu 1941. godišta s opsežnim komorbiditetom koji nije bio na respiratoru u KBC-u Osijek. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 141, izvijestio je Beroš.

Na bolničkom liječenju su 132 osobe, od kojih je 8 bolesnika na respiratoru. Prosječna dob bolesnika je 46,9 godina. 

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4993. Od početka epidemije testirano je ukupno 115.722 osobe, a u protekla 24 sata testirano ih je 1632, što daje postotak pozitivnih od 4,32 posto, izvijestio je Nacionalni stožer u priopćenju.

-Radi se o žarištima prije svega u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Novooboljeli su vezani za vjenčanje u Hrvacama. Nova situacija je i sprovod u Imotskom. U Vukovarsko-srijemskoj županiji novooboljeli su vezani s momačkom večeri, a vjenčanje se održalo u Našicama jer je stožer u Vukovarsko-srijemskoj županiji smanjio broj ljudi koji mogu biti na vjenčanjima, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

VRTIĆ U VIŽINADI GOTOV i spreman za tehnički pregled – Upisana sva djeca!

NESREĆA NA IPSILONU – Jedna osoba ozlijeđena, promet se odvija jednim trakom