in

ŽBANDAJ: Nakon nove škole i dvorane u planu vrtić i jaslice

Broj školaraca u Poreču iz godine u godinu raste, a kako bi svim svojim učenicima omogućio kvalitetno i sigurno obrazovanje, Grad Poreč u protekle četiri godine samostalno je izgradio i opremio dvije osnovne škole – osnovnu školu Finida za 600 učenika i osnovnu školu u Žbandaju za 100 učenika.

Podsjetimo, osnovna škola Žbandaj otvorena je prije točno četiri godine. Radi se o investiciji od 7,4 milijuna kuna+PDV, a za učenike su uređene četiri učionice, medijateka, kuhinja, blagovaonica, zbornica i sanitarni čvorovi, te manja sportska dvorana površine oko 200 m2, kao i parkiralište s četrdeset parkirnih mjesta u samom središtu naselja.

Zgrada škole i dvorana su, u sredini koja iz dana u dan raste, zasigurno podigli kvalitetu života. Primarno djece koja nastavu polaze u modernoj i funkcionalnoj školi, ali i klubovima i rekreativcima koji dvoranu koriste za treninge.

Kako broj djece upisane u porečke škole i vrte kontinuirano raste, Grad Poreč u godini pred nama, sukladno mogućnostima i gradskim prihodima, planira izgraditi novi vrtić i jaslice u Žbandaju, u blizini Poduzetničkog inkubatora. To bi, nakon dvije nove škole te vrtića u Dračevcu i Velom Maju bio treći vrtić u samo tri godine.

Takvim investicijama Poreč nastavlja biti jedan od vodećih gradova po izdvajanju za obrazovanje u zemlji, piše u priopćenju Grada Poreča.

TESLA stiže u Hrvatsku! Traže se zaposlenici za novi ured

Nova odluka Stožera: ŠKOLSKE DVORANE ne smiju koristiti vanjski klubovi i rekreativci