in

“Zlatokosa” u petak u Bujama

Foto Teatar Naranča

U petak 8.04.2022. u 18 sati u kino dvorani bujskog Učilišta odigrat će se kazališna predstava za djecu “Zlatokosa”. Cijena ulaznice je 25 kuna a informacije i rezervacije mjesta moguće su na mail info@uciliste-buje.eu ili na telefon 773 075

ZLATOKOSA / RAPERONZOLO – Braća / fratelli GRIMM

„Draga djeco, gospodo i dame drage, spremite se, jer ću iz sve svoje snage pričat priču o djevojci duge kose. Pričat ću vam o životu Zlatokose.”

Tako nas šašavi galeb u ulozi naratora priče uvodi u novu predstavu Teatra Naranča „Zlatokosa”. Zlatokosa je jedan u nizu klasika braće Grimm čija su djela svevremenska, uvijek zanimljiva najmlađima te uvijek nose važne životne vrijednosti i pouke. Stoga možemo reći da klasici braće Grimm nemaju samo zabavljačku svrhu, već i poučnu.

Nekada davno, u dalekom kraljevstvu, u neimaštini je živio mladi bračni par. Sve veća glad natjerala ih je da potajno uberu matovilac iz vrta svoje susjede, koja je na njihovu žalost bila vještica. Vještica ih je ulovila u krađi i oduzela im novorođenu djevojčicu koju je zatvorila u visoku kulu. Ta je djevojčica narasla u predivnu djevojku duge kose. Zvala se Zlatokosa.

Zlatokosa je cijeli život živjela u kuli u nadi da će jednoga dana iz nje izaći. Njen život se jednog dana preokrenuo kada je u njenu kulu došao neočekivan gost. Tko je došao i jeli Zlatokosa izašla iz kule, pogledajte u novoj predstavi Teatra Naranče.

Režija: Petra Vukelić

Adaptacija: Irin Šime Rabar

Scenski pokret: Katja Rabar

Scenografija: Luka Juričić

Kostimi: Valentina Ferlin – Živić

Izrada lutaka: Irin Šime Rabar i Valentina Ferlin – Živić

Glazba: Irena i Mauro Giorgi

Tekstovi songova: Katja Rabar

Igraju: Katja Rabar, Majkl Mikolić, Irin Šime Rabar, Luka Juričić i Elizabeta Košeto.

Uzrast: 3+

Trajanje predstave: 45 minuta

Foto Judo klub Istarski borac Pula

Judaši Istarskog borca osvojili zlato i tri bronce na Sakura cupu

ilustracija voda boca

Bez vode 7. travnja dio Poreča i Tara