in

ŽMINJ: Načelnik nagradio učenike za izvrsnost i postignute uspjehe

Nedavno je povodom završetka školske godine održana je  svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda Osnovne škole Vladimira Gortana u Žminju. Podjeli je prisustvovao i načelnik Općine Žminj Željko Plavčić te zaželio osmašima sretan i uspješan nastavak školovanja. Obratio se svim učenicima te im čestitao na njihovom trudu i izvrsnim rezultatima, poželio im sve najbolje u daljnjem školovanju te ukazao na važnost obrazovanja, uz nadu da će svatko od njih upisati željeno zanimanje. Ovaj razred  bio je najbrojniji ikad u povijesti Osnovne škole Vladimira Gortana u Žminju, tako je ove godine čak njih devetero nagrađeno za odličan uspjeh tijekom svih godina školovanja.

Načelnik Općine Žminj s ponosom je uručio nagrade odlikašima, te se nada kako će i sljedeće godine biti mnogo uspješnih školaraca. Smatra da svaki trud i zalaganje treba nagraditi. Naglasio je kako su sva stečena znanja i radne navike u osnovnoj školi temelj za nastavak školovanja, te se nada kako će učenici iz Žminja ponijeti sa sobom samo lijepe uspomene.

Ovogodišnji nagrađeni učenici su: Lucija Guštin, Mirjam Pokrajac, Natali Rudan, Agata Zaharija, Toni Pataj, Niko Križanac, Roko Križanac, Rea Lakošeljac i Mihael Modrušan.

Nagrađeni su dobili vrijedne tablete koji će im zasigurno koristiti i u daljnjem školovanju. Kazao je kako bi ovi uspješni učenici trebali biti poticaj svima ostalima u ostvarivanju svojih ciljeva. Svima je savjetovao neka i dalje vrijedno prionu knjigama jer su pred njima novi izazovi koji ih čekaju.

Ova školska godina je zasigurno bila drugačija i posebna od prijašnjih zbog novonastale situacije s korona virusom s kojom se još uvijek bori, te treba naglasiti kako zasigurno nije bilo lako izvršavati sve obaveze putem on line nastave, te vrijedi  čestitati svima koji su uspješno izvršili svoje zadatke usprkos svemu. Najveća podrška svojoj djeci zasigurno su njihovi roditelji koji su pokazali iznimno razumijevanje za nove metode održavanja nastave u ovim turbulentnim vremenima te uspjeh njihove djece možemo zahvaliti njima, jer su oni uz učitelje najveća podrška djeci tijekom cijelog školovanja.

Ravnateljica Miranda Damijanić Roce pridružila se čestitkama i s ponosom otpratila najveću generaciju ove škole na daljnje školovanje u nadi da će učenici i dalje nizati bogate i zapažene rezultate te promicati kulturu, znanje i biti na ponos i čast školi, roditeljima i zajednici kako to priliči i krasi sve učenike OŠ V. Gortan Žminj, priopćeno je iz općinske uprave.

Nacionalni stožer: 69 novih slučajeva u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 90 osoba

Obavijest građanima o radu upravnih i poslova stranaca u policijskim postajama