in

DND POREČ: Dječji forum posjetio gradonačelnika

Prigodno, povodom Dječjeg tjedna, djeca iz Dječjeg foruma DND-a susrela su se s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem. Razgovaralo se o konkretnim temama – pokretanju Dječjeg gradskog vijeća i uključivanju u mrežu gradova prijatelja djece. Gradonačelnik je okupljene razveselio novostima da se već aktivno radi na oba projekta te da će se oni prezentirati dječjem forumu. 

Razgovorljivi su svi bili i kod pitanja vezana za uvjete u svojim školama, na igralištima i javnim prostorima, sigurnom prijelazu ceste prema školi, otvaranju srednje glazbene škole, gradnji McDonaldsa…

– Puno mi pomognete sa svojim pitanjima i prijedlozima jer gledate na svijet drugim očima, a samo skupa možemo imati grad po mjeri svih nas., rekao je gradonačelnik, pohvaljujući djecu jer promišljaju važne i ozbiljne teme i ne libe se o njima pitati. Dodatno ih je pohvalio jer znaju vrijednost zajedničkog vlasništva poput igrališta, parka, autobusnog stajališta, klupe ili stolice u školi – superklinci brinu o drugoj djeci i svom okolišu i tako postaju savjesni i odgovorni odrasli građani.

Djeca su mu se zahvalila na odgovorima ali i na ispunjenim obećanjima i popravljenim igralištima, sanaciji škole, gradnji vrtića i igrališta. Za kraj, odrađeno je i zajedničko fotografiranje do idućeg skorog susreta, priopćeno je iz Grada Poreča.

pretučena žena nasilje u obitelji ilustracija

Žena teško pretukla djevojku usred noći u šumi

Foto Valamar Riviera PR

HOW Festival opet u Poreču – vodeće mjesto okupljanja hotelijera srednjeg menadžmenta