in

HOW Festival opet u Poreču – vodeće mjesto okupljanja hotelijera srednjeg menadžmenta

Valamar Collection Isabella Resort/Foto Valamar PR

Za svega nekoliko dana počinje novo izdanje HOW (Hotel Operations Weekend) Festivala koji će od 16. do 18. listopada u Poreču okupiti brojne međunarodne i regionalne stručnjake iz hotelijerstva i povezanih industrija.

Predavanje na HOW Festivalu

Predstavit će se brojni međunarodni trendovi u hotelskim operacijama i pokazati primjeri dobre prakse kako olakšati implementaciju novih proizvoda. Tako će program prvog dana festivala početi predavanjem o globalnim trendovima u hotelskim operacijama o kojima će govoriti Hector Pliego, direktor operacija za istočnu Europu iz Marriott Internationala. Nakon toga slijedi intervju s Lucom Gesvretom, direktorom operacija za istočnu Europu, AccorHotels-a.

Na pitanja kako iskoristiti umjetnu inteligenciju u hotelu u svojoj će prezentaciji objasniti Marko Lukičić, član uprave Jadranke d.d. zadužen za digitalnu transformaciju te informacijske i komunikacijske tehnologije.

Za sve one koji su se pitali može li i kako hotel misliti za njihove goste i tako financijski doprinijeti njihovom poslovanju zajedno će odgovoriti Luc Gesvret i Marko Lukičić. Jedna od tema plenarnog dijela festivala bit će i Going green: Kako možemo sudjelovati u spašavanju planeta, a u isto vrijeme dodati vrijednost našim gostima o čemu će govoriti Mireille Jakobsen, direktorica održivog poslovanja tvrtke BC Hospitality Group i globalni direktor Schneider Electrica Robert Kempton.

Zanimljivo istraživanja prezentirat će Ružica Herceg, starija partnerica u društvu Hotelsko i destinacijsko savjetovanje, gdje će usporediti kvalitetu operacija hrvatskih hotela s konkurentskim tržištima te dati odgovor na pitanje je li ulaganje u kvalitetu isplativo ili neprocjenjivo.

Posebno zanimanje sudionika izazvat će i panel o hrani i piću na kojem će poznati kuhar Mate Janković zajednos Ivanom Jugom – voditeljem zagrebačkog restorana Noel koji ponosno nosi Michelinovu zvjezdicu te Filipom Verbancem izCoca-Cola HBC govoriti o popularizaciji ugostiteljskih zanimanja i podizanju ljestvice usluge u ugostiteljstvu. Na temu „Grab&go“ koncepta i tome kako povećati prihode putem novih F&B trendova raspravljat će Hector Pliego te Deniz Zembo, vlasnik hotela Amfiteatar.

Mirella Premeru, direktorica sektora upravljanja prihodima u Valamar Rivieri, Regis Morin, voditelj prihoda Point A Hotels, Queensway Groupe te Cahit Sahin, direktor Montgomerie Maxx Royal Golf Cluba diskutirat će o prodaji i marketingu i o tome treba li držati cijene i riskirati smanjenu popunjenost ili smanjiti cijenu da bi se popunili kapaciteti kada dođe do pada rezervacija.

Trećeg dan festivala govornici će dati odgovore na pitanja kako Wi-Fi u hotelu učiniti savršenim, cijenimo li društvene mreže dovoljno, koja hotelska kozmetika će biti u trendu 2020. godine, koji je najučinkovitiji oblik komunikacije s gostima dok borave u hotelu te koji su novi kreativni i neovisni F&B koncepti u hotelijerstvu.

U prve dvije godine festival je okupio više od 1.000 sudionika, većinom direktore hotela, direktore operacija te voditelje hotelskih odjela, a do sada je održano 44 panela s čak 106 panelista. Većina sudionika slaže se kako je upravo HOW vodeće mjesto okupljanja hotelijera srednjeg menadžmenta te jedinstvena prilika za raspravu o konkretnim elementima uspješnog poslovanja hotelske industrije. S obzirom na izazovnu godinu, ovogodišnji HOW idealno je mjesto za analizu dosadašnjih iskustva i razmjenu ideja za budućnost.

Ove godine HOW Festival očekuje preko 500 sudionika, a uz 20 panel diskusija i prezentacija te preko 50 panelista u Poreču se očekuje odličan zabavni program.

DND POREČ: Dječji forum posjetio gradonačelnika

SOS Šape uz pomoć Porečana prikupile 4.000 kuna za pomoć životinjama