in

Do sezone Odvodnja ulaže 8,2 milijuna kuna: Počinje gradnja kanalizacije na Stanciji Amoroso

Brulo/Foto TZ Poreč

Odvodnja Poreč izvijestila je danas da će početkom sljedećeg tjedna započeti radovi na izgradnji kanalizacijske mreže naselja St. Amoroso. Vrijednost investicije iznosi oko 500.000 kuna. U sklopu navedenih radova obuhvaćena je izgradnja gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda naselja St. Amoroso u duljini od 542 m’, s priključenjem na postojeći kolektor turističkog naselja Brulo.

Ugovoreni rok za izvođenje je 60 kalendarskih dana, pa bi se trebali okončati krajem travnja. Svi sudionici u gradnji uložit će maksimalne napore da se radovi dovrše u ugovorenom roku.

Izgradnja gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda na prostoru St. Amoroso od bitnog je značaja za stanovništvo koje obitava na toj stanciji nadomak grada, kao i za turistički kompleks Brulo s brojnim apartmanima, bungalovima i hotelima koji graniči sa samom stancijom.

Odvodnja Poreč završila je radove na izgradnji kanalizacijske mreže naselja Katun u vrijednosti investicije od 3,4 milijuna kuna i dogradnji kolektora Servisne zone Tar u vrijednosti investicije od 0,3 milijuna kuna. Trenutno izvodi radove na izgradnji dijela kanalizacijske mreže u cesti Jasenovica – Fuškulin u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna, te radove na manjim dogradnjama sustava odvodnje ukupne vrijednosti oko 1,1 milijuna kuna.

Također u tijeku je postupak provedbe jednostavne nabave za izgradnju kanalizacijske mreže u zoni izgradnje nove prometnice u naselju Coki u Funtani i postupak javne nabave za nastavak realizacije na izgradnji glavnog kolektora Kosinožići u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna.

-Na lokacijama izvođenja radova molimo građane za dodatni oprez i strpljenje te  da se pridržavaju privremene prometne regulacije. Za sve informacije o stanju radova građani se mogu obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr, poručeno je iz Odvodnje.

TROFEJ POREČA – Veliki sportski događaj na kojem će se natjecati 180 biciklista iz cijelog svijeta

FUNTANA: Učlanite djecu u Gimnastičku početnicu