in

Do sezone Odvodnja ulaže 8,2 milijuna kuna: Počinje gradnja kanalizacije na Stanciji Amoroso

Brulo/Foto TZ Poreč
Do sezone Odvodnja ulaže 8,2 milijuna kuna: Počinje gradnja kanalizacije na Stanciji Amoroso

Odvodnja Poreč izvijestila je danas da će početkom sljedećeg tjedna započeti radovi na izgradnji kanalizacijske mreže naselja St. Amoroso. Vrijednost investicije iznosi oko 500.000 kuna. U sklopu navedenih radova obuhvaćena je izgradnja gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda naselja St. Amoroso u duljini od 542 m’, s priključenjem na postojeći kolektor turističkog naselja Brulo.

Ugovoreni rok za izvođenje je 60 kalendarskih dana, pa bi se trebali okončati krajem travnja. Svi sudionici u gradnji uložit će maksimalne napore da se radovi dovrše u ugovorenom roku.

Izgradnja gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda na prostoru St. Amoroso od bitnog je značaja za stanovništvo koje obitava na toj stanciji nadomak grada, kao i za turistički kompleks Brulo s brojnim apartmanima, bungalovima i hotelima koji graniči sa samom stancijom.

Odvodnja Poreč završila je radove na izgradnji kanalizacijske mreže naselja Katun u vrijednosti investicije od 3,4 milijuna kuna i dogradnji kolektora Servisne zone Tar u vrijednosti investicije od 0,3 milijuna kuna. Trenutno izvodi radove na izgradnji dijela kanalizacijske mreže u cesti Jasenovica – Fuškulin u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna, te radove na manjim dogradnjama sustava odvodnje ukupne vrijednosti oko 1,1 milijuna kuna.

Također u tijeku je postupak provedbe jednostavne nabave za izgradnju kanalizacijske mreže u zoni izgradnje nove prometnice u naselju Coki u Funtani i postupak javne nabave za nastavak realizacije na izgradnji glavnog kolektora Kosinožići u vrijednosti od 1,2 milijuna kuna.

-Na lokacijama izvođenja radova molimo građane za dodatni oprez i strpljenje te  da se pridržavaju privremene prometne regulacije. Za sve informacije o stanju radova građani se mogu obratiti na broj telefona 052 431 003 ili na info@odvodnjaporec.hr, poručeno je iz Odvodnje.

TROFEJ POREČA - Veliki sportski događaj na kojem će se natjecati 180 biciklista iz cijelog svijeta

TROFEJ POREČA – Veliki sportski događaj na kojem će se natjecati 180 biciklista iz cijelog svijeta

FUNTANA: Učlanite djecu u Gimnastičku početnicu

FUNTANA: Učlanite djecu u Gimnastičku početnicu