in ,

DOMAĆIN OŠ FINIDA: Sutra stiže 150 učenika na Državno natjecanje iz fizike

Osnovna škola Finida Poreč

Osnovna škola Finida u Poreču – domaćin Državnog natjecanja iz Fizike

Državno natjecanje iz fizike, čiji su organizatori Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje te Hrvatsko fizikalno društvo, održat će se u Poreču od 10. do 13. travnja. Domaćin je Osnovna škola Finida.

Najbolji učenici koji su nakon Županijskog natjecanja pozvani na Državno natjecanje bit će smješteni u hotelu Pical, a svečano otvaranje natjecanja predviđeno je za srijedu u 19.30 sati u hotelu. Tijekom četvrtka i petka (11. i 12. travnja) natjecanje će se odvijati u učionicama škole, a za mentore je organizrano više predavanja u svrhu stručnog usavršavanja.

Predavači su Darko Sambol, Davorin Medaković,  Korado Korlević i  Valentina Mladinov.  

Za sve sudionike Državnog natjecanja organizira se razgleda starogradske jezgre Poreča i posjet jami Baredine. Najuspješnijim učenicima će u subotu, 13. travnja u jutarnjim satima, biti podijeljene nagrade,  a mentorima zahvalnice te tako zatvoriti natjecanje.  

Na Državno natjecanje stiže oko 150 učenika osnovnih i srednjih škole iz čitave Hrvatske sa stotinjak svojih mentora; učitelja i nastavnika, kao i 25 članova Državnog povjerenstva za organizaciju natjecanja.
Sponzori su Grad Poreč, Turistička zajednica grada Poreča, Croatian Makers, Polycan,  Zavičajni muzej Poreštine, Jama Baredine, Školska knjiga, Valamar Riviera i Profil Klett.

„Slatka Istra“ nova pjesma Serđa Valića posvećena istarskom medu

SUSRET ZBOROVA U ISTARSKOJ SABORNICI: Zbor Joakim Rakovac 12. travnja slavi 40. ROĐENDAN