in

„Slatka Istra“ nova pjesma Serđa Valića posvećena istarskom medu

Zanimljiva pjesma pod nazivom “Slatka Istra” novi je uradak popularnog pjevača i radijskog voditelja Serđa Valića i najpoznatijeg istarskog proizvođača bakalaja Petra Banka iz Baderne koji su ovih dana u studiju zajednički izmiksali novi duet kojim veličaju istarski med.

Autor teksta pjesme je Josip Bilić Gašpar, glazbu je napravio Serđo Valić, aranžman Mauro Giorgi, harmoniku je odsvirao Leonardo Rojnić, svjetski juniorski prvak u dijatonskoj harmonici, a trubu Branko Sterpin, najbolji hrvatski jazz trubač. Ritam lončastim bajsom u pjesmi daje Banko, koji u zadnje vrijeme često nastupa s Valićem.

– Naša prva zajednička pjesma „Bakalaj“ koju smo snimili krajem prošle godine, bila je vrlo uspješna na radio i TV postajama, pa smo odlučili nastaviti tu suradnju. Banko je osim toga i poznati pčelar, pa smo se odmah složili da pjesma bude posvećena istarskom medu, najboljem medu na svitu. To je naš hommage istarskim pčelarima i medarima i istarskim pčelama, na kraju krajeva, kojima mislim da još nitko nije posvetio pjesmu. A proljeće je upravo vrijeme kada pčelari imaju najviše posla, pa je i pravo vrijeme za ovu pjesmu, kaže Valić. Dodaje kako je Banko kao iskusni pčelar, bio supervizor pjesme, a nije naravno propustio zasviriti i svoj omiljeni instrument, lončasti bajs.

Duo ističe kako su ovih dana dosta angažirani, pa će snimanje pratećeg videospota za novu pjesmu odraditi nakon Uskrsa. Do tada pjesmu će promovirati na domaćim radio i TV postajama.

FOTOGALERIJA: Vikend za pamćenje za porečki USB – osvojene brojne medalje na DANCE FESTU

Osnovna škola Finida Poreč

DOMAĆIN OŠ FINIDA: Sutra stiže 150 učenika na Državno natjecanje iz fizike