in

Donacija Crvenom križu: Voće i povrće za potrebite na cijeloj Poreštini

Svakog utorka 60 kilograma voća i povrća stizat će u sjedište Crvenog križa Poreč iz Kauflanda, odakle će dan kasnije, konkretno danas, 8. travnja, biti podijeljeno potrebitima na cijeloj Poreštini.

Crveni križ Poreč – paketi spremni

Vijest je objavio Crveni križ Poreč koji je pakete s donacijama već pripremio, a sve je dogovoreno s ovim trgovačkim centrom koji je voće i povrće koji je inače poklanjao školama – sada preusmjerio društvima Crvenog križa po cijeloj Hrvatskoj.

Donacija će svakog tjedna stizati u Crveni križ – i tako do kraja lipnja.

Donacija stigla u Crveni križ Poreč

Evo što kažu iz Kauflanda:

Već treću godinu zaredom provode projekt Kaufland škola voća i povrća tijekom kojega, cijele školske godine, partnerskim osnovnim školama diljem Hrvatske. Iako su nažalost uslijed pandemije koronavirusa škole zatvorene, Kaufland je odlučio nastaviti donacijski program te će u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem nastaviti s doniranjem voća i povrća. Na taj način, svježe voće i povrće doći će do potrebitih u cijeloj Hrvatskoj, između ostalog, i do onih koji su u razornom potresu u Zagrebu ostali bez svojih domova, a trenutačno su zbrinuti preko mreže Hrvatskog Crvenog križa.

„Uvjereni smo da je ovo najbolji mogući način da nastavimo donacijski program te vjerujemo da ćemo ovom zdravom donacijom usrećiti one kojima je naša pomoć najpotrebnija u ovim teškim vremenima. Hrvatski Crveni križ naš je dugogodišnji partner te se veselimo nastavku suradnje“, izjavila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija.

„Hrvatski Crveni križ iznimno je zahvalan Kauflandu koji već godinama prepoznaje naše humanitarne aktivnosti, a samim time i potrebe građana u teškim životnim okolnostima. I ova donacija dolazi u pravom trenutku kada se mnogi nose s posljedicama epidemije koronavirusa, a na zagrebačkom području i posljedicama potresa“, izjavila je Katarina Zorić, glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa.

Podsjetimo, tijekom školske godine 2019./2020. partnerskim školama trebalo je biti donirano više od 130 tona svježeg voća i povrća, a sada će dio te donacije biti usmjeren socijalno ugroženima.

COVID-19: Zdravstveni djelatnici u riziku od problema mentalnog zdravlja i izgorijevanja

Ministarstvo pokrenulo kreditnu liniju za pomoć poljoprivrednicima