in

Društvo Josip Broz Tito Poreč obilježilo rođendan posjetom Puli

Foto Društvo Josip Broz Tito Poreč

Društvo Josip Broz Tito Poreč nedavno je proslavilo svoj rođendan sa svojim članovima i simpatizerima. Pritom su članovi odlučili posjetiti Pulu i odati počast Titu polaganjem cvijeća u Titovu parku, posjetom muzeju i zabavom u Krculima uz bend Vajk Kuntenti i Serđom Valićem.

Društvo je osnovano 1997. u Poreču. Sada broji oko 600 članova, od kojih stotinu aktivnih i isto toliko počasnih. Imaju 14 povjerenika po općinama Poreštine koji imaju zadatak obavještavati članove i simpatizere o planovima i akcijama.

Prema svojem godišnjem planu i programu rada svake godine posjećuju jedno mjesto. Lanjske godine posjetili su europski grad kulture za 2020. – Rijeku, a ove godine Pulu.

Inače, značajnije posjećuju mjesta u kojima su stradali partizani na čelu s Titom. Primjerice, ove godine bili su u Kumrovcu na proslavi nekadašnjeg Dana mladosti te na Titovim danima u Fažani.

Posjećuju i lokalna mjesta, kao što su Rušnjak kod Sv. Lovreča, Vrbanovica kod Kaštelira, Tičan i mjesto pogibije heroja Vladimira Gortana, Brezovicu, Kučibreg i druge.

To su sve mjesta na kojima se okupljaju sva društva Josipa Broza Tita iz Istre, te ostatka Hrvatske, Slovenije i Italije.

Na kraju godine imaju godišnju skupštinu i druženje uz večeru i ples.

Zbor Lavanda na novigradskoj rivi

U Novigradu koncertom Lavande obilježen Svjetski dan glazbe

VABRIGA: Otvorena izložba korisnika Centra za inkluziju s Poreštine