in

VABRIGA: Otvorena izložba korisnika Centra za inkluziju s Poreštine

U školi u Vabrigi danas je otvorena izložba likovnih radova članova Centra za inkluziju i podršku u zajednici Poreč, čiji su korisnici osobe s intelektualnim poteškoćama s područja Poreštine. Izložba će se otvoriti u 10 sati i može se razgledati do 13 sati svakog dana, osim nedjeljom, do kraja mjeseca.

Foto Centar za inkluziju i podršku u zajednici Poreč

Njihova izložba je najprije početkom mjeseca otvorena u Poreču, a korisnici su u međuvremenu izradili još slika. Izložbu su otvorili voditeljica Centra za inkluziju Karolina Štauber i Ozren Catela, predsjednik Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

Nekoliko prigodnih riječi povodom otvorenja uputili su ravnateljica Osnovne škole Tar-Vabriga Andrea Baksa i direktorica lokalne Turističke zajednice Sanja Žužić.

Foto Centar za inkluziju i podršku u zajednici Poreč

Izložba u Vabrigi pokrenuta je zahvaljujući inicijativi dugogodišnjih prijatelja i volontera Centra Franka Kodana i Elene Mates koji su organizirali prostor i obavili potrebne radnje oko postavljanja slika i distribucije pozivnica. Na otvaranju su prisutne zabavljali lokalni svirači Franko, Nando, Enco i Paulo.

Također, ističe Štauber, prihvatili su poziv direktorice TZ-a Žužić da na fešti povodom Dana općine sredinom srpnja također izlože slike korisnika.

Izložba je otvorena do idućeg četvrtka svakog dana, osim nedjelje od 10 do 13 sati, a ukoliko bude interesa mogu otvoriti i u popodnevnim satima.

-Svakako se nastavljamo baviti sa slikanjem, neke slike smo poklonili, a neke planiramo darovati. Ako bude interesa i potražnje za ovakvim umjetninama, rado bismo se odazvali i to bi svakako bila velika motivacija za naše da su zaista korisni. Zahvaljujemo volonterima i zabavljačima i svima koji su se i koji će se odazvati na našu izložbu, kazala nam je voditeljica Štauber.

Foto Centar za inkluziju i podršku u zajednici Poreč
Foto Centar za inkluziju i podršku u zajednici Poreč

Foto Društvo Josip Broz Tito Poreč

Društvo Josip Broz Tito Poreč obilježilo rođendan posjetom Puli

Miletić i Sabatti - Foto Istarska županija

Stiže pametna kartica VIA ISTRA koja nudi brojne pogodnosti i popuste