in

DVD Marčana dostavlja hranu i lijekove, pomaže policiji u kontroli propusnica od 0 do 24

Dobrovoljna vatrogasna društva u Istri aktivno su se uključila u ovo krizno doba u pomaganju svojim sugrađanima i općenito sustavu civilne zaštite koji nas čuva i mjerama nastoji suzbiti širenje zaraze. Na tom su se doprinosu njima ali i svima koji sudjeluju u ovom sustavu posebno zahvalili i danas na presici Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Tomu se pridružio i DVD Marčana čiji su članovi marljivo na usluzi građanima u suradnji s Crvenim križem Pula. Naime, vrijedno svakog dana dostavljaju lijekove i namirnice potrebitima, starijima, nemoćnima i drugima koji zbog određenih razloga ne mogu izlaziti iz svojih domova. I to ne samo na svom području, nego na cijeloj Puljštini, u sklopu potreba Crvenog križa.

Također, od 0 do 24 sata angažirani su na kontrolnim punktovima i pomažu policiju u kontroliranju propusnica onih koji napuštaju svoja mjesta prebivališta.

I pritom poručuju: „Ostani doma – dosta nas je vani.“

Za potrebite na tom području još jednom ponavljamo brojeve telefona Crvenog križa Pula na koji se mogu javljati – 052 543 719, 052 543 708 i 053 543 713 – koje su otvorene svakim danom od 10 – 18 sati.

Telefonske linije su namijenjene svima koji su u samačkom domaćinstvu i starijima od 60 godina za dostavu hrane i lijekova, ako ste u samoizolaciji i nemate nikoga za pomoć i ako imate nejasnoća i pitanja.

Foto DVD Marčana

Paketi hrane i lijekova dostavljaju se i socijalno ugroženim obiteljima.
Pakete preuzimaju djelatnici i volonteri Crvenog križa Pula kao i volonteri DVD-a Fažana, Marčana i Sutivanac, te ih dostavljaju na kućne pragove.

E-PROPUSNICE – Od danas dostupan novi sustav za slanje zahtjeva

Povećane potpore za radnike na 4.000 kuna, objavljeni uvjeti za oslobađanje od poreza na dobit, dohodak i doprinose za iduća tri mjeseca…