in

DVD Neapolis ugostio zapovjedništvo Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Foto Grad Novigrad

U utorak, 23. travnja, novigradsko Dobrovoljno vatrogasno društvo Neapolis ugostilo je kolege iz zapovjedništva Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije. Gosti su stigli u Novigrad kao dio stručnog posjeta Vatrogasnoj zajednici Istarske županije, s ciljem međusobnog informiranja i povezivanja u sklopu priprema za ljetnu požarnu sezonu.

Delegaciju zapovjedništva Vatrogasne zajednice Splitsko dalmatinske županije pozdravili su zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije, Dino Kozlevac i gradonačelnik Novigrada, Anteo Milos.

Zapovjedništvo Vatrogasne zajednice Splitsko dalmatinske županije u ovom stručnom posjetu, osim novigradskog DVD-a Neapolis, posjetili su i Javnu vatrogasnu postaju u Umagu.

DVD Neapolis osnovan je prije dvadesetak godina, kako bi promicao vatrogastvo i zaštitu zajednice. Osim što aktivno djeluje u Novigradu, Neapolis surađuje s Javnom vatrogasnom postrojbom iz Umaga, te DVD-ima Umag, Buje i Oprtalj, i važan su dio Vatrogasne zajednice Istarske županije. Neapolis danas ima oko 40 članova, aktivno potiču sudjelovanje mladih u vatrogasnoj zaštiti i prepoznatljivi su dio novigradske zajednice, hrabri, veseli i aktivni, uvijek spremni pomoći u gradskim projektima i brojnim humanitarnim akcijama, objavio je Grad Novigrad.

loris ministrica turizma zagreb veli jože src sport

Poreču odobrena sredstva za obnovu sportske infrastrukture i nove sadržaje u SRC-u „Veli Jože“

BOOKtiga 2024. - Foto Gradska knjižnica Poreč

POREČ: BOOKtiga završila uz nikad veći broj posjetitelja i volontera. Prikupljene donacije za nove projekte