in

Poreču odobrena sredstva za obnovu sportske infrastrukture i nove sadržaje u SRC-u „Veli Jože“

Foto Grad Poreč

Velika polivalentna dvorana u Sportsko rekreacijskom centru „Veli Jože“ u Poreču dobit će novu infrastrukturu i sadržaje, zahvaljujući uspješnoj prijavi projekta na javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini. Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić potpisao je danas u Zagrebu ugovor s Ministarstvom turizma i sporta, a za ovaj projekt Grada Poreča i partnera, Sportske zajednice grada Poreča ostvareno je sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta za što su danas dodijeljena sredstva u iznosu od 142.704 eura.

poreč loris peršurić potpisuje u zagrebu u ministarstv turizma
Foto Grad Poreč

U sklopu projektnog prijedloga, Grad Poreč i Sportska zajednica predložili su niz ulaganja s ciljem unaprjeđenja infrastrukture dvorane SRC„Veli Jože“. Među ključnim zahvatima su adaptacija svlačionica, zamjena rasvjete, adaptacija kabineta, te prenamjena spremišta u klupski prostor za manje klubove u sklopu velike dvorane. Također, planira se nabava viseće kuglane za osobe s invaliditetom. Adaptacijom i opremanjem navedene sportske infrastrukture očekuju se značajne uštede na potrošnji energije (od preko 80 posto u glavnoj dvorani i preko 50 posto na boćalištu), kao i povećanje iskoristivosti same dvorane, te poboljšanje kvalitete usluga za korisnike. 

dvorana src veli jože
Foto Grad Poreč

Dvorana SRC „Veli Jože“ pokraj Osnovne škole Poreč izgrađena je 1978. godine i mjesto je na kojem su mnoge generacije osnovnoškolaca i srednjoškolaca provodile, i dan danas redovito provode nastavu iz tjelesnog, kao i mnogi sportski klubovi koji ovdje odrađuju svoje treninge i natjecanja. 

Uz uređenje vanjskih školskih košarkaških i rukometnih igrališta u kompleksu SRC Veli Jože koje je upravo u tijeku i koje će dobiti novu podlogu i infrastrukturu do kraja mjeseca, adaptacija dvorane bit će još jedno ulaganje u sportsku infrastrukturu, koje će pružiti djeci i mladima kvalitetnije uvjete za bavljenje sportom, uz već na ovom SRC-u prisutne postojeće teniske terene, teretanu za osobe s invaliditetom, nogometno-atletski stadion i boćarsku dvoranu, objavio je Grad Poreč.

ilustracija policija mup motor motociklist policiajac

Istarska policija za četvrtak najavila kontrolu motociklista

Foto Grad Novigrad

DVD Neapolis ugostio zapovjedništvo Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije