in

U Mjesecu poduzetništva Elena Uljančić govori o porečkom obrtništvu u 18. stoljeću

Elena Uljančić

Poluotočni smještaj Poreču je omogućio da se razvije u mali lučki grad koji je, zbog trgovine, u povijesti privlačio brojne obrtnike. Elena Uljančić je svojim dugogodišnjim istraživanjima tragove o toj djelatnosti pronašla u arhivima Venecije, Pazina, Trsta, Poreča… Detalje o životu i aktivnostima porečkih obrtnika 17. i 18 stoljeća građani će moći poslušati na predavanju koje će se održati u Domu obrtnika sutra, 16. listopada, s početkom u 19 sati.

Predavanje je besplatno, a mjesta su ograničena. Zbog ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti se na e-mail adresu: petra.malekovic-susnjic@porec.hr s naznakom „predavanje Porečko obrtništvo“ najkasnije do utorka u 10 sati.

Ovo predavanje ravnateljice Zavičajnog muzeja Poreštine Elene Uljančić jedna je od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2018. koju ove godine prvi puta organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područja interesa, u kojima osim Grada sudjeluju gradske ustanove i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova.

Čeka li nas uskoro prilika za povoljniju kupnju auta s lagera?

Čeka li nas uskoro prilika za povoljniju kupnju auta s lagera?

Zlatko Dalic

Dalić, Prosinečki, Krstajić i Kavčić stižu u Novigrad na Istria Youth Cup 2018