in

Porečki Triatlon powered by Plava Laguna održan u Zelena Resortu

Šesto izdanje utrke Poreč Triatlon powered by Plava Laguna održan je jučer u sjajnim vremenskim uvjetima. Čak 500 natjecatelja sudjelovalo je u jednoj od najljepših triatlon utrka u regiji, a pobjednička titula otišla je u Triatlon klub Swibir. Andrej Vištica u 3 sata i 55 minuta otplivao je 1.900 metara, biciklirao 83 kilometra te otrčao 21 kilometar.

Na drugo mjesto, s zaostatkom 11,58 minuta, plasirao se Lukas Krpec član Rocktecnik Triatlon, dok je treće mjesto zauzeo Matija Avirović, član zagrebačkog TK Swibir s 16. 02 minute zaostatka.

U ženskoj konkurenciji najuspješnija je bila  Austrijanka Simone Kumhofer kojoj je trebalo 4,31,47 sati. Druga je bila Sonja Škevnik članica TK Swibir, a treća Barbara Gerngross članica Pewag Racing Teama.

Sudionici 6. Poreč Triatlona natjecali su se i u ‘štafetama’ u ženskoj, muškoj i mješovitoj konkurenciji,  a nagrade su uručene i najbržima u pojedinim disciplinama.

U plivanju najbrža je bila Sonja Škevin (29,5) u ženskoj i Ivan Szabo (26,5) u muškoj konkurenciji, biciklističku stazu najbrže su odvozili  – u muškoj konkurenciji Andrej Vištica ( 2,o6 sati),  a u ženskoj Simone Kumhofer ( 2.19 sati). U trčanju je najbrži bio  Andrej Vištica (1.56 sati), a kod žena Maja Urban (1.27 sati).

Poreč Triatlon powered by Plava Laguna

Organizatori Poreč Triatlona su Happy Time iz Poreča i TK Swibir iz Zagreba, generalni pokrovitelj je Plava Laguna, a suorganizator TZG Poreč. Sveukupno, prema procjeni organizatora, uz 500 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Češke Republike, Mađarske, Slovenije, Austrije, Slovačke, Njemačke, Srbije i BiH,na Porečkom Triatlonu sudjelovalo je i 250 volontera, te 700-tinjak pratitelja, navijača i članova obitelji.

„Poreč Triatlon je utrka s odličnom lokacijom, dobrim datumom održavanja, mikroklimatskim uvjetima, ne zahtjevnom, ali prelijepom biciklističkom stazom i pristupačnom startninom za sve sudionike. Zadovoljni smo šestim izdanjem i već se okrećemo novim izazovima“, ističe direktor utrke Goran Vrus.

Poreč Triatlon powered by Plava Laguna

„Od ove godine Poreč Triatlon nosi naziv „powered by Plava Laguna. Triatlon je fantastična sportska manifestacija kojom produljujemo turističku sezonu, a  Zelena Resort i Poreč predstavljaju fantastičnu kulisu za sportaše koji se natječu.“, ističu iz Plave Lagune.

Više informacija o utrci, kategorijama i detaljima možete pronaći na https://porectriatlon.com/hr.

Elena Uljančić

U Mjesecu poduzetništva Elena Uljančić govori o porečkom obrtništvu u 18. stoljeću

FOTO: Dan Erasmusa u Turističko-ugostiteljskoj školi Antona Štifanića Poreč