in

Ex tempore u Novigradu

U srijedu, 3. listopada, u Zajednici Talijana u Novigradu s početkom u 20 sati započinje 14. foto ex tempore Novigrad – Cittanova. Tada će se otvoriti putujuća fotografska izložba “Čarolije Istre” foto grupe Tršćanskog narodnog Sveučilišta “I Corsari”, odnosno kustosa Marina Sterlea i Franca Debernardija.

U petak, 5. listopada, u prijepodnevnim satima na rasporedu je snimanje na temu „Novigrađani na poslu“. U 19 sati u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu na programu je otvorenje autorskih izložbi Nine Šperande, Imrane Kapetanović i Tereze Trautmannove.

U subotu, u 11.30 sati, u Gradskoj knjižnici u Novigradu otvorit će se izložba autorice Marlen Glavić “Putopisni portreti”, a sat kasnije u ZT-u projekcija dijaporame autora Slađana Dragojevića u trajanju do 5 minuta i nakon toga rasprava o novom ciklusu i sustavu natjecanja. U Parku Giovanni Rusgnach, u 17 sati, otvorit će se izložba radova sudionika Ex temporea, a zatim je na redu žiriranje i glasanje posjetitelja. Organizator je Zajednica Talijana Novigrada u suradnji s Udrugom fotografa Istre.

Poreč

HTZ: Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno mjesec dana prije nego lani!

Ženski robot Pepper glavna atrakcija Europske noći istraživača u Puli