in

FOTOGALERIJA: POREČKA USKRSNA MARENDA privukla brojne goste – iće, piće i živa glazba recept za slavlje

Besplatna marenda za sve goste

Već tradicionalno na Uskrs Turistička zajednica Poreča organizira na glavnom trgu za sve domaće i turiste besplatnu marendu kojom se gostima zaželi dobrodošlica u grad, ali ujedno ovaj događaj označuje i početak turističke sezone.

Nakon svete mise u crkve Gospe od Anđela brojni su se natiskali oko štandova gdje se dijelio slasni šugo s karamalima i palentom, uz čašu malvazije i 300 pisanica. Direktor TZ-a Nenad Velenik najavio je da će kuhari iz novigradskog Pelagiusa pripremiti oko 300 porcija, koje je, k tome, danas dijelio i gradonačelnik Loris Peršurić.

Foto Facebook L. Peršurić

Da zabava bude potpuna svih na trgu zabavlja i Big bend iz Pule do 12 sati, pa tako još stignete skoknuti do centra i nešto prigristi (ako nešto ostane).

Veliko Uskrsno slavlje u Poreču počelo je na Veliki petak, kada je ujutro otvoren sajam tradicionalnih istarskih proizvoda na kojem ove godine ima 17 štandova članova Istarske web tržnice s ponudom rakije, meda, maslinovog ulja i drugih tradicijskih proizvoda. Sajam je otvoren još danas i sutra od 10 do 16 sati.

Foto Facebook L. Peršurić

Jučer su pak aktivnosti bile usmjerene najmlađima – na trgu je organizirana radionica izrade uskrsnih ukrasa i mozaika za djecu, a na pozornici su brojne okupljene zabavljali članovi Alfa time banda od 11 do 14 sati.

Proslavi na ruku ide i prekrasno vrijeme, koje je jučer dosezalo i 25 Celzijevih stupnjeva, a lijepo će biti i danas i sutra. Taman sutra popodne, kada gosti budu otišli kućama, očekuje se promjena vremena. Izgleda da je Istra uspjela ove godine naručiti i dobro vrijeme za ovaj blagdan!

Točan broj se još ne zna, ali Velenik je najavio da se ove godine zbog povoljnog datuma (lani je Uskrs bio skoro mjesec dana ranije) očekuje oko 10 tisuća gostiju, odnosno 40 tisuća noćenja. Uobičajeno najviše gostiju za Uskrs u Poreč dolazi iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Italije i Hrvatske, a počeli su pristizati već u četvrtak, kada su gradske ulice odjednom, nakon zimskog sna, živnule.

Tekst&Foto Tanja Kocijančić

NOVIGRAD: Piazza Grande Music Nights 27. travnja

“Rovinjska rožica” od 23. do 25. travnja