in

FUNTANA dobila bespovratna sredstva za gradnju nove pješačke staze

Ribarska ulica - Foto Tanja Kocijančić

Općina Funtana dobila je bespovratnih 132 tisuće kuna za gradnju i opremanje nove pješačke staze koja će spojiti Ribarsku s ulicom Grgeti. Novac je dobiven na natječaju LAG-a “Središnja Istra”, za što je proteklog tjedna upriličena dodjela odluka u Spomen domu u Pazinu.

Gradit će se nova pješačka staza u Ribarskoj ulici

Ukupna vrijednost projekta uključujući prihvatljive i neprihvatljive troškove, opće troškove i PDV iznosi 273.468,19 kuna. Općina Funtana pokrit će razliku od oko 140 tisuća kuna razlike. Načelnik Mladen Grgeta navodi kako će izvođenje radova krenuti nakon turističke sezone.

Na dodjeli u Pazinu Funtani, kao i drugim općinama i gradovima koji su prijavili projekte, uručena je odluka o odabiru projekta „Izgradnja i opremanje pješačke staze na k.č.br. 977, K.O. Funtana” u sklopu Natječaja LAG-a „Središnja Istra” za mjeru 2.1.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”. U sklopu Natječaja jedinicama lokalne samouprave s područja ovog LAG-a odobreno je 11 projekata koji se odnose na opremanje javnih površina, društvenih i vatrogasnih domova, čitaonica i sportskih objekata, dogradnju i opremanje mjesnih groblja te izgradnju igrališta i pješačkih staza. Ukupno dodijeljena sredstva iz ove mjere iznose 1.432.227 kuna, a ukupna vrijednost svih odobrenih projekata, uz sufinanciranje, iznosi 3.142.887 kuna.

Ribarska ulica – Foto Tanja Kocijančić

Prijavljeni projekt Općine Funtana odabran je za dodjelu potpore u iznosu od 132.158,25 kuna. Radi se o projektu izgradnje i opremanja stepenica, odnosno pješačke staze na k.č.br. 977, K.O. Funtana. Izgradnjom i opremanjem pješačke staze povezat će se dva dijela naselja Funtana, odnosno Ribarska ulica s Ulicom Grgeti.

Ribarska ulica – Foto Tanja Kocijančić

Stepenište će imati obavezne podeste u spoju s prometnicama u širini od 1,88 metra te sedam odmorišta unutar stepeništa u dužini od 2 metra. Na bočnim stranama stepeništa izvest će se kameni zidani zid, a unutar njega duž cijele dužine montirat će se ograde s rukohvatom. Uz stepenište uredit će se pripadajuće zelene površine koje će se opremiti s dvije klupe i dva koša za smeće. Pješačka će staza biti dostupna za 924 stanovnika naselja Funtana te brojne turiste i posjetitelje, navodi se u opisu projekta.

VRSAR: Gradnja dvorane pri kraju, čeka se uporabna dozvola

Vrsarski ribar VALTER PARIS: „Država bi trebala više pomoći oko plasiranja ulova na strana tržišta“