in

VRSAR: Gradnja dvorane pri kraju, čeka se uporabna dozvola

Vrsarska dvorana gotova - Foto Tanja Kocijančić

Nakon mjeseci intenzivne gradnje, koju nije zaustavila ni pandemija, pri kraju je gradnja sportske dvorane na Salinama u Vrsaru. Značajna je to kapitalna investicija „teška” 42,5 milijuna, koja bi se trebala otvoriti krajem mjeseca. Objekt je prošao tehnički pregled i očekuje se dobivanje uporabne dozvole, saznajemo od načelnika Općine Vrsar Ivana Geromette.

Vrsar – nova dvorana – Foto Tanja Kocijančić

Na dvorani su u tijeku završni radovi, u što smo se uvjerili tijekom našeg posjeta. Podsjetimo da su od ukupnog iznosa investicije 20 milijuna kuna sredstva iz kredita, a s 10 milijuna je općina dokapitalizirala komunalno poduzeće Montraker. Ostalo su vlastita sredstva Montrakera koji je nositelj ove investiciji i koji će ubuduće gospodariti ovom sportskom dvoranom. 

Foto Tanja Kocijančić

Svakako je važno da će dvorana biti u funkciji prije turističke sezone, što će dati lokalnim vlastima i turističkom sektoru puno mogućnosti. Dvoranu je projektirao arhitektonski ured “Grgurević i partneri” d.o.o. iz Zagreba, a radove izvodi građevinska tvrtka “Radnik” iz Križevaca. U dvorani su predviđene i prostorije za fitness, ljekarnu, ambulantu te kafić, a što će sve zajedno značajno podići društveni standard stanovnika.

Foto Tanja Kocijančić

-Ovo je samo jedna od kapitalnih investicija ostvarenih u posljednjih nekoliko godina na području Općine Vrsar. Ima ih više, poput energetske obnove Dječjeg vrtića Tići, vrijednosti nešto preko 8 milijuna kuna, od kojih je iz EU fondova sufinacirano 5,1 milijun i izgradnje Znanstveno edukacijskog centra u Kontiji vrijednog oko 8 milijuna kn (investicija također sufinancirana sredstvima EU fondova). Tu je i novootvoreno reciklažno dvorište Gradina vrijednosti 3,2 milijuna kuna, što je sufinancirano iz sredstava EU fondova u visini 85%, zatim izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Petalon vrijednosti oko 52 milijuna kuna (85% sufinancirano sredstvima EU fondova), nanizao je Gerometta.

Vrsar – nova dvorana – Foto Tanja Kocijančić

Spomenuo je i produljenje ribarskog mola vrijednosti oko 9 milijuna kuna.

-Realizacija svih ovih investicija neposredno utječe na podizanje kvalitete života naših sugrađana, poboljšanje uvjeta boravka naših turista te zaštitu i očuvanje našeg okoliša, zaključio je Gerometta.

Vrsar – nova dvorana – Foto Tanja Kocijančić

U utorak preventivna akcija ”Uspori – u prometu nisi sam”

FUNTANA dobila bespovratna sredstva za gradnju nove pješačke staze