in

Funtana donijela novu odluku o zabrani građevinskih radova u turističkoj sezoni

Ilustracija/Građevijski radovi u Funtani/Foto Tanja Kocijančić

Sukladno Zakonu o gradnji Općinsko vijeće Funtane na prijedlog Turističke zajednice donijelo je odluku kojom se privremeno zabranjuje izvođenje pojedinih vrsta građevinskih radova. Izvođenje tih radova zabranjuje se u istom razdoblju kao što je dosad bilo propisano Odlukom o komunalnom redu, odnosno od 1. lipnja do 15. rujna 2020. godine.

Iz općinske uprave saznajemo da je odlukom propisano u kojim se slučajevima građevinski radovi u utvrđenom razdoblju iznimno mogu izvoditi.

Ukoliko netko odbije prekinuti radove, na vijeću je istaknuto da se tom odlukom zabranjuje privremeno izvođenje samo pojedinih vrsta, ali ne i svih radova, pa se naposljetku nikome ne uskraćuje pravo na rad.

Odlukom je propisano da nadzor nad provedbom obavlja općinski komunalni redar koji postupa sukladno Zakonu o građevinskoj inspekciji i Naputku o novčanim kaznama koje izriču komunalni redari.

Odluku o privremenoj zabrani izvođenja radova na području Općine Funtana donijeta je jednoglasno.

Novi plan prikupljanja otpada na Poreštini – ako se ispravno ne selektira, nema pražnjenja kontejnera

PRIHODI SKORO 9 MILIJUNA KUNA – TZ Vrsara planira sportske i gourmet aktivnosti za produžetak sezone i jačanje „proizvoda doživljaja“