in

FUNTANA: Hoće li „ležeći policajci“ konačno smiriti promet kod vrtića?

Dječji vrtić u Funtani - Foto Općina Funtana

Nekoliko prometnih nesreća i prebrza vožnja u izrazito prometnoj Ribarskoj ulici u Funtani bile su teme zadnje sjednice Općinskog vijeća. Naime, pored vrtića je i mjesna tržnica, a to je i pravac prema marini i luci, što Ribarsku čini drugom najprometnijom ulicom u mjestu, nakon Istarske. K tome, otkad je napravljena nova cesta prema kampu Istra broj prometnih nesreća i brzina dodatno su porasli.

Vijećnica Deniza Paris Marinović s nezavisne liste nositelja Igora Žikovića, inače predsjednika Vijeća, na aktualnom satu upitala je načelnika Mladena Grgetu jesu li riješili problem prometa kod vrtića i kada će se postaviti „ležeći policajci“. Načelnik je odgovorio da uskoro očekuju suglasnost za njihovo postavljanje prema izrađenom projektu, a bit će na cesti u pravcu naselja Coki i kampa Istra i to na dva mjesta. Najavio je da na tom raskrižju planiraju dogodine izgraditi manji rotor kao trajno rješenje, kojim bi riješili tu crnu prometnu točku. Angažirali su, dodao je, geometre da snime to područje i projektiraju rotor.

Zbog prebrze vožnje i velike opasnosti za pješake u Ribarskoj ulici vijećnik HDZ-a Milan Lukić pitao je može li se ondje postaviti kamera za snimanje prometa, poput one u Istarskoj ulici. Načelnik je rekao da policija takve kamere postavlja uz državne i županijske ceste, ne i unutar naselja, te izrazio uvjerenje da će „ležeći policajci“ usporiti vozače tom dionicom.

Ilustracija - Foto Belama Pixabay

Uspješna akcija darivanja krvi u Poreču – Čak sedam prvodavaoca

Foto TZ Marčana - Primotajo Blues Band

Vikend u Istri: U Raklju koncert Primotajo Blues Banda i projekcija filma “Hotel Pula”