in

FUNTANA i ove godine sufinancira dopunsko osiguranje umirovljenicima

Ilustracija

Općina Funtana donijela je odluku o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika u 2021. godini kojom se uređuje pravo na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika te uvjeti i način ostvarivanja tog prava u 2021. godini.

Odredbe ove odluke odnose se i na neumirovljene osobe starije od 65 godina.

Pravo na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja ostvaruju umirovljenici koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Općine Funtana te imaju sklopljenu ili obnovljenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja za 2021. godinu. Pravo ne ostvaruju oni umirovljenici koji osim mirovine ostvaruju i prihode od redovnog radnog odnosa, kao i oni koji ostvaruju pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret proračuna Republike Hrvatske.

Općina će sufinancirati dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenika  sufinanciranjem premije do 50% iznosa, odnosno s iznosom od najviše 35 kuna mjesečno. Iznos s kojim će Općina sufinancirati isplatit će se polugodišnje, odnosno u lipnju i prosincu 2021. i to samo za one mjesece u ovoj godini tijekom kojih je sklopljena ili obnovljena polica dopunskog zdravstvenog osiguranja bila važeća. Iznos će se, u pravilu, isplatiti podnositelju zahtjeva na njegov tekući račun, ali se može isplatiti i njegovom punomoćniku, ako je tako određeno u punomoći, odnosno skrbniku ukoliko je rješenjem Centra za socijalnu skrb Poreč ili odobrenjem istoga tako određeno. Ukoliko podnositelj zahtjeva, odnosno njegov skrbnik ili punomoćnik nema otvoren tekući račun u banci, iznos će se isplatiti u gotovini.

Umirovljenici koji su prethodnih godina ostvarili pravo na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja, temeljem Odluke o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika u 2018., 2019. i 2020. nisu dužni ponovno podnositi zahtjev, već ostvareno pravo nastavljaju i dalje koristiti ukoliko im je polica dopunskog zdravstvenog osiguranja obnovljena za 2021. godinu.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja podnose se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Funtana-Fontane, B. Borisia 2, najkasnije do 3. prosinca 2021. godine.

Više možete saznati na web stranici općine na https://www.funtana.hr/sufinanciranje-dopunskog-zdravstvenog-osiguranja-umirovljenika-u-2021-godini/

POREČ: Objavljena brošura Proračun u malom

U petak u Istri 6 novih slučaja, na respiratoru i dalje pet bolesnika