in

FUNTANA i ove godine sufinancira umirovljenicima dopunsko osiguranje

Ilustracija/Pixabay

Općinski načelnik Općine Funtana Mladen Grgeta donio je Odluku o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika u 2020. godini kojom se uređuje pravo na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika te uvjeti i način ostvarivanja tog prava u 2020. godini.

Odredbe ove odluke koje se odnose na umirovljenike na odgovarajući se način primjenjuju i u odnosu na neumirovljene osobe starije od 65 godina.

Pravo na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja ostvaruju umirovljenici koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Općine Funtana te imaju sklopljenu ili obnovljenu policu dopunskog zdravstvenog osiguranja za 2020. godinu. Pravo ne ostvaruju oni umirovljenici koji osim mirovine ostvaruju i prihode od redovnog radnog odnosa, kao i oni umirovljenici koji ostvaruju pravo na plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja na teret proračuna Republike Hrvatske.

Funtana će sufinancirati premiju do 50 posto iznosa, odnosno s iznosom od najviše 35 kuna mjesečno. Iznos s kojim će Općina Funtana sufinancirati isplatit će se polugodišnje, odnosno u lipnju i prosincu 2020. godine, i to samo za one mjesece u 2020. godini tijekom kojih je sklopljena ili obnovljena polica dopunskog zdravstvenog osiguranja bila važeća.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja podnose se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Funtana-Fontane, B. Borisia 2, najkasnije do 4. prosinca 2020. godine.

Pčelari iz cijele Istre na sajmu u Beogradu

Kuglačice porečke Istre uvjerljive protiv Zagrepčanki