in

FUNTANA: Obilježena 24. godišnjica pogibije Stipana Liovića – Neka se njegova i žrtva svih drugih branitelja nikad ne zaborave

Foto Tanja Kocijančić

U povodu obilježavanja 24. godišnjice pogibije na mjesnom groblju u Funtani položeno je danas cvijeće i zapaljene su svijeće na grobu poginulog hrvatskog branitelja Stipana Liovića.

Uz prisustvo Liovićeve supruge Milke, počast su mu odali njegovi suborci, načelnik Funtane Mladen Grgeta, direktor komunalnog poduzeća Puntica Đankarlo Milokanović, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Funtane, Vrsara i Poreča na čelu s Mirom Sošićem i Marinom Žužićem, potom predstavnici Općine Vrsar Celeste Gerometta, Marin Tonković i Boris Šverko, župnik Funtane Ivica Butković, nekolicina mještana Funtane.

Župnik Butković na njegovu je grobu predvodio molitvu i pozvao da se njegova i žrtva svih drugih branitelja ne zaboravi.

Stipan Liović je u “Oluji” sudjelovao kao dragovoljac i pripadnik 154. domobranske pukovnije, a poginuo je prilikom jednog od okršaja sa pripadnicima vojske takozvane Republike Srpske na rijeci Uni, podsjetio je u kratkom govoru Mirko Buić, jedan od zapovjednika u „Oluji“, u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Tekst&Foto Tanja Kocijančić

TAR: Zaprašivanje komaraca 15. i 16. kolovoza

POREČ DODIJELIO 220 TISUĆA KUNA POLJOPRIVREDNIM UDRUGAMA – Bio Istra pokreće projekt sadnje ekološkog aromatičnog bilja