in

FUNTANA/POREČ: U znak sjećanja na Vukovar i Škabrnju građani pale lampione

Funtana/Foto Tanja Kocijančić

Uoči obilježavanja Dana sjećanja građani diljem zemlje u znak odavanja počasti na sve stradale u Vukovaru i Škabrnji pale svijeće, a tako je večeras bilo i u Funtani i Poreču

Građani okupljeni u centru Funtane/Foto Tanja Kocijančić

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje građani diljem zemlje u znak odavanja počasti na sve stradale u Vukovaru i Škabrnji pale svijeće. U Vukovaru će se u srijedu obilježiti 29. godišnjica sloma obrane toga grada na desnoj obali Dunava, koji je u neprijateljske ruke pao nakon tromjesečne opsade i najkrvavije bitke Domovinskog rata.

Funtana/Foto Tanja Kocijančić

Obilježavanju su se, kao i svake godine, pridružili građani Funtane i Poreča, dostojanstveno i pijetetom prema svim žrtvama.

I ovog su se puta Funtanjani okupili u sred mjesta, pored pošte, gdje su zajedno sa župnikom Ivanom Butković molili u čast svim poginulima, ranjenima i onima koji za njima tuguju. Ondje su bili i načelnik Mladen Grgeta i Marinko Žužić, predsjednik nedavno osnovane Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Funtana – Pod istarskim suncem, čiji su se članovi također okupili i zapalili lampione u čast svim poginulim braniteljima.

Porečani također svake godine duž Vukovarske ulice pale lampione u čast svim žrtvama Vukovara. Ondje su bili gradonačelnik Loris Peršurić i potpredsjednica Gradskog vijeća Gordana Šušljik, ali i i neki koji su i sami bili svjedoci nesretnih događanja u Vukovaru.

Poreč zapalio lampione u znak Dana sjećanja na Vukovar

Foto Poreč – Facebook Loris Peršurić

trgovina butiga kolica dućan

Sutra je praznik: Evo kako će raditi trgovine i šoping centri

TZ MARČANA: Inicijativa South Istria – Pet Friendly za sve one koji žele goste s kućnim ljubimcima