in

FUNTANA: Puštena u promet nova cesta kroz Coke koja spaja ulaz u mjesto, Punticu i tržnicu

Nova cesta kroz Coke - Foto Tanja Kocijančić

I službeno je dovršena nova cesta kroz naselje Coki u Funtani koja je spojila ulaz u mjesto, od kružnog toka kod Plodina s kampom Puntica i u nastavku do tržnice i vrtića. Najveća je to općinska investicija ove godine, vrijedna gotovo 6 milijuna kuna, za što je Općina Funtana uzela kredit u visini od 4 milijuna kuna u Zagrebačkoj banci, s rokom otplate na deset godina.

Ovaj projekt, osim proširenja i asfaltiranja prometnice u dužini od 700 metara, sadrži u sebi još i prateće projekte gradnje oborinske odvodnje, nove vodovodne mreže, javne rasvjete duž cijele prometnice i u jednome dijelu i nove kanalizacijske mreže, kao i malo javno parkiralište. S obje strane cesta ima nogostupe i parking mjesta nedaleko kampa Puntica. Postavljeni su priključci za navedenu infrastrukturu za novoplanirane parcele.

Ovaj je projekt nastao iz želje i potrebe da se stvori veća protočnost vozila kroz mjesto, naročito tijekom ljetne sezone, odnosno do kampova Putnica i Istra Premium Resort.

K tome, “prodisat” će Ribarska ulica i njeni stanovnici koji će biti rasterećeni od brojnih vozila koja su njome prolazila na putu do luke, marine i kampa Istra.

Izvođač radova bila je građevinska firma Colas Hrvatska iz Varaždina, koja je posao obavila u planiranom roku.

U povodu završetka ceste i njenog puštanja u promet danas su je obišli načelnik Mladen Grgeta, općinska pročelnica Karmen Pilat, pomoćnica načelnika Policijske postaje Poreč Tanja Legović, zatim Drago Čosić u ime tvrtke Cardo Decumanus koja je obavljala nadzor nad investicijom, te Martin Bajsić, voditelj gradilišta iz tvrtke Colas Hrvatska.

Istra još jednom korak ispred drugih – Županija objavila video “Zajedno možemo sve”

Povjerenstvo za turizam: Sustav u Istri pokazao punu spremnost u izvanrednim okolnostima, ali potreban je oprez zbog otvaranja granica