in

FUNTANA: Sanirana cesta kod Perila gdje se nakon svake kiše stvarala velika lokva

Foto Tanja Kocijančić

Hrvatske ceste prošle su godine u lipnju nakon višemjesečnih radova pustile u promet obnovljenu cestu kroz Funtanu. Velika je to investicija na koju su Funtanjani dugo čekali, ali – ispostavilo se – izvođači radova nisu sve napravili kako treba. Naime, na ulazu u mjesto, kod Perila, nakon svake kiše stvarala se ogromna lokva koja je za vozače bila vrlo opasna.

Od glasnogovornice Hrvatskih cesta Tamare Pajić doznali smo da je prometnica na tom dijelu sanirana još prošli tjedan.

Načelnik Mladen Grgeta kaže da su više puta reagirali prošle godine prema Hrvatskim cestama i izvođaču radova, tražeći da se taj dio prometnice popravi. Jučer nam je rekao kako mu je rečeno da će to biti vrlo brzo, ali nije znao kada točno.

Zadnji smo put veliku lokvu snimili 22. prosinca prošle godine, nakon još jednog vala obilne kiše. Bilo je to peti ili šesti put otkad je cesta puštena u promet da se to dogodilo. Općina se snašla pa je svaki put na vrijeme postavila prometne znakove ograničenja na 30 kilometara na sat kako bi upozorila vozače na poptencijalnu opasnost.

Preostaje nam pričekati sljedeću kišu da vidimo je li cesta sanirana kako treba.

POREČ: Ispred suda parkirao auto oblijepljen porukama sucu: „DVOJE MRTVIH OKREĆE SE U GROBU I TRAŽE ISTINU I PRAVDU“

POREČ: Ispred suda parkirao auto oblijepljen porukama sucu: „DVOJE MRTVIH OKREĆE SE U GROBU I TRAŽE ISTINU I PRAVDU“

Jerko Sladoljev

Pionir istarskog turizma JERKO SLADOLJEV objavio novu knjigu „50 godina u kamping turizmu – Saga o mentorima (1969. – 2019.)“