in

FUNTANA se prilagodila post korona-krizi – Vijećnici će i dalje raditi za jednu kunu, donačelnici naknada ukinuta

Funtana/Foto: Tanja Kocijančić

I posljednja sjednica Općinskog vijeća Funtane bila je u znaku solidariziranja s građanima i tvrtkama, odnosno s posljedicama korona-krize zbog koje trenutno u toj turističkoj općini boravi višestruko manje gostiju nego u istom lanjskom razdoblju.

Funtana je bila tri mjeseca prva u Istri koja je načelniku, ali i svim djelatnicima općinske uprave, vrtića i komunalnog poduzeća smanjila plaće u skladu sa situacijom. Slično su prošle i naknade za rad vijećnika.

Zamjenici načelnika naknada je ukinuta, također sve dok vijeće ne odluči drukčije.

Ovog su puta vijećnici potvrdili da će do rujna raditi za jednu kunu po sjednici, umjesto za 300 kuna, koliko je iznosila naknada prije početka pandemije.

Prva odluka na dnevnom redu bila je utvrđivanje koeficijenata za obračun plaće službenika i namještenika u općinskoj upravi, jer ih se trebalo uskladiti s Uredbom o klasifikaciji radnih mjesta i novim pravilnikom.
Što se tiče izmjena i dopuna druge odluke koja govori o visini koeficijenata i osnovice za obračun plaće načelnika i njegovog zamjenika, njome je potvrđeno da se plaće prilagođavaju smanjenim iznosima.

KAŠTELIR: Vandali uništili stupiće biciklističke MTB staze

VRSAR CUP: Otvorene prijave za malonogometni noćni turnir