in

KAŠTELIR: Vandali uništili stupiće biciklističke MTB staze

Foto Facebook

Općina i Turistička zajednica Kaštelir-Labinci planirale su ovog ljeta goste dočekati s novom ponudom – dvije uređene biciklističke staze. To je zapravo prvi klasterski projekt, budući da je i ova općina sastavni dio klastera Riviera Poreč koji će donijeti puno noviteta u upravljanju turizmom na Poreštini.

No, međutim, nekome se postavljanje stupa s oznakama da se radi o MTB stazi nije svidjelo, pa ga je pretvorio u “umjetničku instalaciju”.

Djelo je to vandala koji se ne libi uništavati javnu imovinu i stvoriti nove troškove.

Fotografija je objavljena na jednoj kaštelirskoj Facebook stranici gdje je uz sliku napisan tekst:

“Pretvaranje stupića s oznakom MTB staze u umjetničku instalaciju. Lokacija između Cerjani i Ipsilona. Postavljen je u sklopu trasiranja nove mreže biciklističkih ruta na Poreštini, financirane od strane klastera TZ-a Poreštine.
Autor nepoznat.”

-Netko očito omalovažava naš rad. Počinitelj očigledno ne razumije da takvim vandalizmom šteti okolini, ali i samom sebi.  Nepoštivanje tuđeg rada i truda najprimitivniji je oblik vandalizma, komentirala je uništavanje javne imovine voditeljica kaštelirske Turističke zajednice Romina Sinosich.

Podsjetimo da jedna biciklistička staza je obiteljska, pod nazivom Stari rimski put, dužine 11,5 kilometara, a druga je MTB staza dužine 24 kilometara.

U prvoj, obiteljskoj, vozi se kroz naselja Kaštelir, Valentići, Sabadin, Mezgeci, Cerjani, Oršići, Vranići, Tadini i Krančići, s povratkom u Kaštelir.

Druga je duža i sastavljena je od više različitih staza koje prolaze kroz općinu. Tako da će se biciklirati po dijelovima obiteljskih staza Kaštelira i Vižinade, ali i po MTB stazi 149 koja kreće i završava u Poreču.


POREČ: Još 2 dana traju upisi u plesni ljetni kamp studija MOT 08!

FUNTANA se prilagodila post korona-krizi – Vijećnici će i dalje raditi za jednu kunu, donačelnici naknada ukinuta