in

Funtanjanska Grma pobjednik ribolovnog KUP-a “ARTURO ŠTIFANIĆ”

Foto Tanja Kocijančić
Prve tri najbolje ekipe/Foto Tanja Kocijančić

Sportsko-ribolovno društvo “Grma” iz Funtane s ulovom od 7,45 kilograma pobjednik je današnjeg natjecanja u ribolovu iz usidrene brodice KUP “Arturo Štifanić”, koji se održao četvrtu godinu zaredom u funtanjanskom i vrsarskom akvatoriju. “Grma” je organizator ovog natjecanja na kojem je sudjelovalo 13 ekipa iz Istre, zatim iz Opatije i Lovrana, a jedna je stigla iz Slovenije, točnije iz Kranja.

SRD Plomin osvojio je drugo mjesto s izvaganih 5,35 kilograma riba, dok je ekipa iz Kranja trećeplasirana s ulovljenih 5,3 kilograma. U pobjedničkom timu bili su predsjednik Grme Lorenco Štifanić i Ivan Juričić koji su osim pehara za prvo mjesto osvojili i veliki prijelazni pehar.

Uz 26 natjecatelja sveukupno je na ovoj manifestaciji sudjelovalo njih oko 40. Sudac je bio Lujo Koporčić.

Kako je pojasnio tajnik “Grme” Dušan Orlović, prema propozicijma natjecanja bodovali su se samo orada, kavala, fratar, arbun, ovčica, pagar, pic, šarag, škrpina i zubatac. U ukupnom ulovu bilo je najviše šargi i ribuna. Za najveću kavalu od 600 grama priznanje je dobio SRD Zubatac iz Poreča.

Rezultati/Foto Tanja Kocijančić

KUP je počeo već u 7 sati ujutro, kada su se natjecatelji i barkarijoli okupili, upoznali s pozicijom lova i rasporedili po brodicama. Počelo se sat vremena kasnije a završilo oko 12.30 sati. Slijedila je predaja ulova ispred prostorija kluba, vaganje i izrada liste plasmana. Druženje je okončano proglašenjem najboljih i podjelom pehara, te zajedničkim ručkom koji su pripremili vrijedni domaćini.

Ručak za sve sudionike/Foto Tanja Kocijančić

Funtana organizira ovaj memorijal u čast svom sumještaninu, strastvenom ribolovcu Arturu Štifaniću koji je za života bio europski i svjetski prvak u ribolovu. Osim ovih titula, osvojio je još mnogo nagrada i državnih prvenstava.

Članovi “Grme” mu se na ovaj način svake godine simbolično žele odužiti.

HELLOISTRIA: Pašta iz Žminja – Od makaruna do ukusnih štrunci na žlicu

ISTRAMET: Stiže zahladnjenje uz pad temperatura za 10 °C, kišu, snijeg i jaku buru