in

ISTRAMET: Stiže zahladnjenje uz pad temperatura za 10 °C, kišu, snijeg i jaku buru

Foto Istramet/Damir Dobranović

Nakon dugog perioda stabilnog vremena, kraj listopada ipak donosi promjenu vremena uz pad temperatura zraka i za 10-ak stupnjeva Celzija.
Ponedjeljak će biti posljednji dan babljeg ljeta, no oblaka će biti sve više, naročito poslijepodne i navečer. U utorak stižu novi oblaci i mjestimična kiša, a krajem dana i jaka bura, na poznatim lokalitetima s olujnim udarima!

Prema svemu sudeći, kiše će u Istri biti u malim količinama, uglavnom od 5 do 10 mm, a snijeg će se držati samo najvišeg gorja. Pahulje su izgledne na Platku i Zavižanu, dok je mogućnost snijega na Učki mala.

Oblačno i osjetno hladnije vrijeme obilježit će i srijedu kada će dnevne temperature zraka u odnosu na protekle dane biti niže 8-13 °C. Osjećaju hladnog vremena doprinosit će bura te povremena vrlo slaba i tek mjestimična kiša.

Prema nedjeljnim izlazima prognostičkih modela, četvrtak i petak donose nam sunčanije i suho vrijeme, no bit će svježe, kako danju tako i ujutro. Bura će postupno oslabiti, a dnevne temperature zraka ponovno će lokalno porasti iznad 15 °C.

Početak studenog donosi uobičajeno vrijeme za taj dio godine

Što se tiče dugoročnih tendencija vremena, prva dekada studenoga vjerojatno nam donosi temperature zraka oko prosječnih vrijednosti za doba godine.

Bit će i kraćih oborinskih razdoblja, a uslijed dominacije južnih struja, često ćemo svjedočiti pravim jesenskim južinama uz najobilniju kišu na riječkom području.

Funtanjanska Grma pobjednik ribolovnog KUP-a "ARTURO ŠTIFANIĆ"

Funtanjanska Grma pobjednik ribolovnog KUP-a “ARTURO ŠTIFANIĆ”

POREČKA ČAROLIJA: Uspjela akcija za Antoniju koja i dalje traje - od prodaje lampiona prikupljeno 52.000 kuna

POREČKA ČAROLIJA: Uspjela akcija za Antoniju koja i dalje traje – od prodaje lampiona prikupljeno 52.000 kuna