in

FUŠKULIN: Dovršena izgradnja dijela kanalizacijske mreže

Ilustracija

Odvodnja Poreč izvijestila je da je dovršetkom asfaltiranja gotova izgradnja dijela kanalizacijske mreže podsustava Fuškulin u trupu ceste LC 50091 Jasenovica – Fuškulin.
U sklopu navedenih radova izgrađena je gravitacijska i tlačna mreža kolektora za odvodnju otpadnih voda podsustava Fuškulin u trupu ceste LC 50091 Jasenovica – Fuškulin u dužini od 1.200 metara i u vrijednosti od 1,7 milijuna kuna.

U konačnici lokalna cesta proširena je za 0,70 metara na prosječnu ukupnu širinu od 5,20 metara, gdje je Grad Poreč sudjelovao u troškovima proširenja.

Kompletan podsustav Fuškulin u procijenjenoj vrijednosti od 11,5 milijuna kuna podijeljen je u tri faze izgradnje u ukupnoj dužini od 7,8 kilometara, od čega je prije ove investicije realizirano 500 m’ mreže u naselju Fuškulin prilikom izgradnje glavnog kolektora Mugeba – Fuškulin.
I ovaj projekt kao i izgradnja glavnog kolektora St. Portun –Antonci odrađen je u suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, a sve sukladno provedenoj zajedničkoj nabavi. Tako su se paralelno s izvođenjem radova na sustavu odvodnje izvodili i radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe za naselja Jasenovica i Fuškulin u vrijednosti od 1,9 milijuna kuna, odnosno ukupne vrijednosti zajedničke investicije od 3,6 milijuna kuna.
-Zahvaljujemo se građanima na razumijevanju i strpljenju te poštivanju privremene prometne regulacije za vrijeme izvođenja radova, koji u konačnosti rezultiraju podizanju ljestvice u kvaliteti i sigurnosti života, priopćeno je iz komunalne tvrtke Odvodnja.

POREČ: Projekt prilagodbe bazilike i starogradske jezgre osobama s invaliditetom u užem izboru za nagradu REGIOSTARS

PIJAN VRIJEĐAO I BJEŽAO: Policija Švicarca ulovila u Taru i uhitila