in

Galija u Poreču i dalje bez aktivnosti – Pozivaju svoje članove da im se jave ako su cijepljeni

Galija Poreč - Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija

Donoseći plan i program rada za ovu 2021. godinu s velikim smo optimizmom očekivali da ćemo s 1. rujna obnoviti sve naše aktivnosti. Očekivali smo da do trećeg, a kamoli do četvrtog vala pandemije neće doći, ali usprkos apelima stožera i vlade i silnih poziva i uvjeravanja da se treba cijepiti, nažalost došlo je i do četvrtog vala, kaže nam predsjednik Kluba umirovljenika Galija Poreč Franc Dobrilović nakon današnjeg sastanka užeg vodstva udruge.

Svjedoci su da je turistička sezona uspjela, ali i ogromne nediscipline naših građana (Sinjska alka, košarkaška utakmica u Zadru i drugo). Zbog prekomjernog okupljanja došlo je do današnje situacije, smatra Dobrilović.

-Nažalost, dok god naši građani ne shvate opasnost koju je donijela ova pandemija i koje će zlo još i dalje donositi, ona će se i dalje ponavljati. Nevjerojatno je, kako kod nas, tako i u Evropi, pa i cijelom svijetu, da narod ne vjeruje najeminentnijim svjetskim stručnjacima, da ne želi i da se neće cijepiti protiv ove opake bolesti.

Danas smo analizirali trenutno stanje i ponosni smo što smo sa mjerama koje smo poduzimali, uspjeli spriječiti prodor bolesti u našu udrugu. Nažalost nekoliko je naših članova preminulo, ali nisu se zarazili u Galiji.

Što i kako dalje? Kako vam je poznato, vlada i stožer nedovoljno su razumljivi. Normalno treba shvatiti da se taktiziralo radi turističke sezone, ali neshvatljivo je sada kad uskoro počinje škola, sada kad je četvrtim valom pandemije oboljelo sve više i mladih osoba da pojedinci, pa čak i predsjednik vlade, pokušavaju opravdati porast oboljelih.

Šta da mi činimo? I dalje ćemo dnevno pratiti stanje – sada četvrtog vala. I dalje ćemo prvenstveno sve činiti da sačuvamo zdravlje naših članova, a s aktivnostima ćemo početi kada za to budu povoljni uvjeti, poručuje predsjednik ove udruge.

Kako bi došli do saznanja o procijepljenosti umirovljenika – članova udruge Galija pozvao ih je da se osobno ili telefonom jave djelatnicama Galije Nadi i Mariji. Budu li procijenili da je dovoljno velika procijepljenost možda će uskoro početi s nekim aktivnostima.

Ponovno će se javiti na oglasnim pločama s informacijama 1. listopada 2021.

Traži se Goran Šime Stipanov, 17-godišnjak iz Presike

VRSAR: Međunarodna kiparska škola Montraker počinje 30. kolovoza – Javite se na fotonatječaj