in

Globalni tjedan poduzetništva u Poreču: održano mentorstvo na temu izrade poslovnog plana

U okviru Globalnog tjedna poduzetništva u Poreču je održano nekoliko aktivnosti, a jedna od njih je besplatno mentorstvo obrtnika i poduzetnika na temu izrade poslovnih planova koja se održala 21. studenog u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju.

Mentorstvo, koje je pohađalo desetak poduzetnika i obrtnika, održala je konzultantska tvrtka Poslovni biro PBIRO iz Rijeke, specijalizirana u područjima poslovnog i investicijskog savjetovanja, edukacije poduzetnika, te pripreme i provedbe projekata za financiranje iz Fondova EU i ostalih izvora. Poslovni plan poduzetnicima predstavlja strateški dokument na kojemu temelje realizaciju pokretanja novog poduhvata. To je i osnovni instrument pri realizaciji zajma od banaka ili privlačenja investitora koji tako imaju mogućnost procijeniti profitabilnost i moguće rizike projekta u koji ulažu kapital. Tijekom mentorstva korisnici će izraditi poslovne planove za poduzetničke ideje polaznika te naučiti primjenjivati alate analize i metodologiju izrade poslovnih planova.

Porečki Poduzetnički inkubator postao je dio Globalne poduzetničke mreže (GEN-Global Entrepreneurship Network) te se uključio u obilježavanje Globalnog tjedna poduzetništva, manifestacije koja se od 18. do 24. studenog te ove godine obilježava u više od 160 zemalja diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora poslova koji pokreću startupove i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice, priopćeno je iz Grada Poreča.

Porečki karatisti osvojili 11 medalja i titulu županijskih prvaka

POREČ: SOS Šape za napuštene životinje prikupile gotovo 5.000 kuna